בורקס פילו תרד

בניגוד לרוב מאפי הבורקס – היתרון הגדול של בורקס פילו הוא שאין בו הרבה בצק. על הבצק הוא מוותר לטובת המילוי שלו- במקרה זה המילוי הוא תרד, או תרד וגבינת פטה עיזים. ההכנה פשוטה למדי, צריך רק לזכור להוציא חבילת עלי פילו מהמקפיא שעה לפני ההכנה.

מרכיבים

  • חבילת עלי פילו שהפשירו מראש למשך שעה מחוץ למקרר
  • חבילת תרד ניו זילנדי
  • קופסא (200 גרם) גבינת פטה עיזים, או חצי חבילה נוספת של תרד למי שרוצה מתכון טבעוני
  • בערך כוס שמן זית

הוראות הכנה

  • קודרעים את התרד מהגבעולים ושמים בקערה
  • מועכים ומעסים בקערה את התרד עד שיקרע לחתיכות קטנות
  • מוסיפים את הגבינה ומעסים עם התרד.
    מי שמכין את המתכון כטבעוני ללא גבינה – צריך להוסיף חצי כפית מלח ים גרוס לתרד
  • מדליקים תנור על חום גבוה 200 מעלות
  • אחרי הפשרה – פורשים את עלי הפילו, ומניחים מעליהם מגבת מטבח לחה
  • מוזגים לקערית קטנה את שמן הזית
  • פורשים עלה פילו אחד, ומחזירים את המגבת אל מעל ליתר העלים
  • מושחים את עלה הפילו בשמן בעזרת מברשת
  • מניחים מעליו עוד עלה פילו ומורחים גם אותו בשמן
  • מניחים מעל עלה הפילו השני פס של תערבות תרד וגבינה (או רק תרד) עד למרחק של כס"מ וחצי מכל אחד הקצוות, ומגלגלים
  • סוגרים את הקצוות עם האצבע סגירה קלה ומניחים בתבנית על נייר האפייה
  • ממשיכים כך עם כל העלים: עלה פילו ראשון -> מריחת שמן -> עלה פילו שני -> מריחת שמן -> מלית תרד -> גלגול -> לתבנית
  • מכניסים לתנור את התבנית ואופים במשך 12 דקות, עד השחמה
  • מוציאים מהתנור ומגישים עם ירקות, ביצים טחינה, אוזו, וכל מה שעושה לכם שמח

בתיאבון!

 

בורקס פילו תרד