ארטיקים מהטבע

הקיץ הגיע, ואיתו החום והלחות והרצון שלנו פשוט לצנן את הגוף כמה שיותר. וזה בדיוק הזמן האידיאלי למלא את הפריזר. אצלי בבית בקיץ, יש ימים שהפריזר יותר עמוס אפילו מהמקרר. לא תאמינו איזה ימים נהדרים אפשר להעביר בקיץ מ"תזונת פריזר". הקיץ מביא אלינו שלל אופציות פרותיות להשתולל איתן ולהכין קינוחים מדליקים כמו עוגות קפואות (המתכון משבוע שעבר), פרלינים, והקינוח האהוב עלי…. ארטיקים! ארטיקים צבעוניים, לילדים ולמבוגרים, בטעמים שובבים ואקזוטיים שאף אחד לא יאמין שמדובר בארטיק בייתי.
אז יאללה, להעמיס את הפריזר ולהשתולל!! הקיץ פה!!

רכיבים:

1.ארטיק ירוק
מה צריך?
פרוסת מלון ירוק
חופן עלים ירוקים: קייל/ תרד/ עלי בייבי
2 אגוזי ברזיל
תפוח ירוק
2 תמרי מג'הול
1/2 בננה / ניתן להחליף ב1/3 אבוקדו (למי שאוהב)

2.ארטיק כתום
מה צריך?
פרוסת פפאייה
1/2 בננה
קורט הל
4 אגוזי מלך

3.ארטיק חום
מה צריך?
כף טחינה
2 תמרי מג'הול
3 אגוזי מקדמיה
1/2 בננה
כפית אבקת מאקה (ניתן לרכוש בחנויות טבע)

4.ארטיק ורוד
מה צריך?
1/2 כוס פטל / דובדבן מגולענים
1/2 בננה
4 עלי נענע
תפוח אדום
4 יח' פקאן טבעי

אופן הכנה:
1.מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים מלבד האגוזים ומערבלים עד לתערובת אחידה ביותר.
2.בודקים את הטעם והסמיכות ומחליטים אם להוסיף מים ו/או פרי מסמיך או ממתיק כלשהו.
3.במידה והטעם והסמיכות בסדר, מוסיפים את האגוזים ומערבלים שוב באופן כזה שלא יגרסו לחלוטין. אלא, אם אתה אוהבים את הקרטיב שלכם חלק ללא כל חתיכות , פשוט ערבלו את כל חומרי הגלם ביחד מלכתחילה

הערות
  • הכמויות במתכון זה משתנות בהתאם לגודל הארטיקים והכמות הרצויה. כל החומרים למתכון זה ניתן לשמור למועד מאוחר יותר ו/או להקפאה כך שאין חשש לניסוי ותהייה בעניין הכמויות. חשוב שתדעו- ככל שתגדילו את חומרי הגלם המסמיכים (בננה ואבוקדו) כך תקבלו ארטיק עשיר וסמיך יותר. אם תרצו לדלל את הארטיקים – פשוט הוסיפו מים לתערובת וערבלו שנית.
  • נסו לשלב בארטיקים פירות עונתיים (עם עדיפות למתוקים) ולא תוספות מעובדות וקנויות כמו : שוקולית או שמנת מן החי- תוכלו להחליף זאת בשמנת קשיו (=אגוזי קשיו טחונים עם מעט מים) או אבקת חרובים מעורבבת עם מעט מים וסילאן. זיכרו – לכל מוצר מעובד שהמציא האדם, הטבע כבר הקדים אותו ויצר עבורנו חלופה טבעית ובריאה יותר.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה