במיה ברוטב עגבניות

במיה הוא ירק מאוד פופולרי, וקיימים אינספור מתכונים לתבשילים וסלטים עם תרמילי במיה. מי שאוהב במיה לא יוותר עליה, למרות שהעונה שלה קצרה מאד.

במתכון שלפניכם משתלבים יפה שני מרכיבים – במיה ועגבניות. 

השילוב הזה לא רק יפה אלא גם טעים. נסו ותראו!

מרכיבים:

  • חצי ק"ג במיה טרייה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות
  • כפית סוכר
  • מלח ופלפל

אופן הכנה: 

1. מסירים את גבעולי הבמיה, (תשתדלו לא לפגוע בתרמיל). 
2. מעבירים למסננת, שוטפים היטב. 
3. מקפיצים את הבמיה במחבת על להבה בינונית, עם מעט שמן זית כדקה או שניים, זה יעזור לה בהמשך לא להגיר יותר מידי ריר.
4. מוסיפים עגבניות, מים, סוכר, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. 
5. מבשלים כעשר דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבמיה מתרככת, אך נותרת עדיין פריכה.

בתיאבון!

במיה ברוטב עגבניות

הוראות הכנה

שתפו את המתכון עם חברים

למתכונים נוספים שלנו

עוגת אפרסקים אורגנית וטבעונית
עוגת אפרסקים
פשטידת כרישה אורגנית, טבעונית וחגיגית
פשטידת כרישה חגיגית
הדובדבנים של דוד
דובדבנים אורגניים
פשטידת פלפלים
פשטידת פלפלים

בקניה מעל 480 ש''ח בחנות האורגני תקבלו במתנה בקבוק סיידר אלכוהולי 750 מ"ל של המתססה

התמונה להמחשה בלבד

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!