תפוחי אדמה ובצל בשמן זית ורוזמרין

מתכון פשוט, טעים, ובריא. דווקא המינימליסטיות בחומרים גורמת לטעם של כל הפרודוקטים לצאת, דבר שמורגש הרבה יותר, כשכל המוצרים אורגניים.

מה שיחודי עוד בנוסף במתכון זה הוא השימוש במלוא החלקים שמגיעים בבצל האורגני הטרי, מהשורש, עד לעלים.

רכיבים:
2 תפוחי אדמה גדולים\ 4 תפוחי אדמה קטנים
2 כפות שמן זית
בצל אחד מלא (גבעול+בצל)
כפית מלח
בין 2 ל 4 שיני שום (לפי הטעם)
חצי כפית פלפל שחור\צ'ילי מיובש
רוזמרין.

מתחילים בחימום ושימון המחבת, לאש גבוהה אבל לא מידי. קילוף ופריסה של תפוחי האדמה לחצאי טבעות, או פשוט טבעות במקרה של תפוח אדמה קטן. לאורך כל הבישול, צריך להקפיד לסגור את המחבת עם מכסה, זכרו, אנחנו מבשלים את תפוחי האדמה, לא מטגנים אותם. חותחים (לא לקצוץ!) את הבצל, ומוסיפים גם אותו למחבת. שמרו את הבצל הירוק להגשה.

תפוחי האדמה והבצל צריכים בין 20 ל40 דקות על המחבת, תלוי על איזו עוצמה האש. חשוב לזכור שככל שהאש יותר חזקה, כך צריך לערבב יותר בדחיפות, דבר שיכול לעיתים להרוס את הצורה של תפוחי האדמה.

בזמן שתפוח האדמה והבצל מתבשלים, קצצו את שיני השום, והרוזמרין, וערבבו אותם עם התבלינים היבשים. הוסיפו הכל לסיר. תנו לתהליך הבישול להסתיים, ולקראת הסוף ניתן להוסיף גם ביצה או גבינה אם רוצים, התבשיל מאוד בסיסי, ולכן אפשר לשדרג אותו להרבה כיוונים. להגיש עם בצל ירוק, ובתאבון!

תפוחי אדמה ובצל בשמן זית ורוזמרין

הוראות הכנה

שתפו את המתכון עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin

למתכונים נוספים שלנו

נכנסים ל-zone: איך לעבור את גיל 100
גיל 100
פסטה עם פטריות שימג'י בסגנון יפני
פסטה פטריות שימג'י
מאפינס דובדבנים
מאפינס דובדבנים 2
הכל על גידול אוכמניות בישראל
אוכמניות

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!