חומר הגלם: ירקות העונה

למה זה טוב לנו?

חלבון, כולנו רודפים אחריו…מאיפה נשיג חלבון? אכן, חלבון הוא אב מזון מהותי לגופנו אך ישנם עוד מזונות מהם תוכלו לקבל חלבון חוץ מחביתה. אז הכנו לכם מתכון קל ופשוט שיעניק לגופכם מנת חלבון יומית מומלצת ואפילו בנוסף,תקבלו עושר של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים שבתזונת ירקות ועלים ירוקים עונתית. שתי קציצות ליום, ולא תצטרכו לרדוף יותר אחרי החלבון שלכם!

מתכון השבוע: קציצות ירקות מלאות חלבון

מתכון ל10-12 קציצות בגודל בינוני

רכיבים:
1/2-1 כוס קמח חומוס
1/2 כוס שבבי סויה יבשים
ירקות העונה:
1/2 גמבה קצוצה
1 עגבנייה קטנה קצוצה (עם המיץ!)
1 גזר גדול מגורר
1 תפו"א בינוני מגורר
עלים ושורשים:
קוביית ג'ינג'ר
2-3 שיני שום בינוניות-גדולות
1/2 צרור שמיר (אפשר להחליף בשמיר מיובש ולהגדיל את כמות הפטרוזיליה)
1/2 צרור פטרוזיליה
1-2 עלי מנגולד (לא חובה)
1 בצל בינוני

לתבלון:
1 כפית מחוקה תבלין "ראס אל חנות"
1/2 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
1/2 כפית מלח הימלאיה ורוד (אפשר גם מלח רגיל, אבל מומלץ לעבור למלח הימלאיה)
קורט טימין מיובש/ או עלים מענף אחד של טימין טרי
קורט כורכום
לשימון התבנית: שמן קוקוס (אפשר גם שמן רגיל אבל מומלץ לעבור לשמן קוקוס)

אופן הכנה:
  1. משרים את שבבי הסויה בקערה עם מים. המים צריכים לכסות את השבבים. מניחים בצד.
  2. מכניסים למעבד מזון את שלל העלים הירוקים, השום והבצל וטוחנים עד לקבלת טקסטורה יחסית גסה אבל כזו שכתושה היטב ואחידה.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הירקות שנקצצו ושגררנו בפומפייה.מוסיפים את התערובת מהמעבד מזון וכן גם את כל התבלינים, ולשים ביד את כל המרכיבים.
  4. חוזרים לשבבי הסויה: מרימים את השבבים מהמים וסוחטים אותם היטב. את השבבים שהושרו ונסחטו-מכניסים לקערה עם שאר חומרי הגלם. מוסיפים 1/2 כוס קמח חומוס ושוב לשים היטב עם הידיים.
  5. לשים את התערובת בפעולת דחיסה והידוק איתנה. אם ניתן לכדרר את התערובת, ניתן בשלב זה, להכין את הקציצות. אם התערובת עדיין רטובה ומתפוררת מוסיפים עוד מקמח החומוס ומאזנים עם מעט מים. יש לדרג בכמויות, עד להגעה למרקם שמאפשר כדרור קציצות יחסית יציבות שניתן להניח על מגש אפייה. ככל שתוסיפו קמח, התערובת תהפוך לדביקה יותר. חשוב שלא להגזים עם קמח החומוס, יש לו טעם יחסית דומיננטי. לכן,טעמו את הקציצות לפני שתכניסו לתנור ו"סדרו" את התבלון אם יש צורך בכך.
  6. יש להניח את הקציצות ע"ג נייר אפייה ששומן היטב. ולהכניס לתנור ל25-30 דקות בטמפ' של 180-200 מעלות בתנור שחומם מראש.
  7. הפכו את הקציצות מדי פעם והפרידו אותן מנייר האפייה. הקציצות יזהיבו ויגבשו מעין "קראסט" קשיח מבחוץ. כשהקציצות יהיו יחסית קשיחות ויציבות ועדיין רכות, זה השלב להוציא אותן מהתנור.
  8. להמתין 10-15 דקות להתקררות ולאכול בתאבון!

**אם אתם רוצים להעשיר את הקציצות בעוד מזונות עתירי חלבון, תוכלו להוסיף להן מיני קטניות כמו: מאש מונבט או אזוקי. בלי קשר, תוכלו לגוון את העלים הירוקים בעלים כמו חובזה או תרד וגם את הירקות עם תוספת של קישוא או בטטה, לפי תכולת הסל השבועי.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע

שלכם ,

נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה