מתכון בלקני עתיק יומין שתמיד מצליח, בעיקר בזכות הטעם הטבעי והטריות של המרכיבים שבו. ניתן להתאים את המתכון לכל ירק שיש לכם בבית, ובעצם חוץ מהפלפלים עצמם, ניתן לוותר או להוסיף אליו כמעט כל ירק.

רכיבים – למילוי:

10 פלפלים בגודל בינוני, ניתן להשתמש בפלפלים מכל צבע, רצוי לערבב בין פלפלים מצבעים שונים.

1 כוס אורז עגול מלא שהושרה במים לפחות שעה לפני הבישול

1 בצל גדול מגורד

2 גזרים יפים מגורדים

2 קישואים מגורדים

2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

פלפל אחד קצוץ דק

1 צרור כוסברה קצוצה

1 צרור שמיר קצוץ

מעט נענע

מלח ופלפל

חצי לימון סחוט

כף גדושה של רסק\רכז  עגבניות

מעט שמן זית כתית משובח

אופן ההכנה:

לוקחים את כל הירקות מלבד הפלפלים ומגרדים, מוסיפים מעט מלח בערך כף מחוקה, ומעט פלפל שחור, מערבבים עם האורז ועשבי התיבול ומתחילים למלא את הפלפל, עד שלושת רבעי גובה של הפלפל או מעט יותר, מבלי לדחוס את התערבות. ומניחים בסיר את הפלפלים הממולאים צמודים זה לזה כך שיעמדו בנוחות בסיר השטוח. ניתן להשתמש בראשי הפלפל שהסרנו בכדי לכסות את הפלפל, ואפשר גם להשאיר אותם פתוחים.

להכנת הרוטב:

ניתן להכין את הרוטב עם או בלי רסק עגבניות, מוסיפים ל 3 כוסות מים מעט מאד מלח, כפית פפריקה מתוקה ומיץ לימון סחוט. ויוצקים את הרוטב לסיר. מניחים את הסיר עם הממולאים על האש מביאים לרתיחה ואח"כ מבשלים על אש אש קטנה 30-40 דקות. 

אם מפלס הרוטב ירד יותר מידי או שהרוטב הופך לסמיך מדי ניתן תמיד להוסיף מים לרוטב, ככל שהרוטב סמיך יותר כל הממולאים יצאו טעימים יותר, יותר מידי נוזלים יגרמו לפלפלים להפוך לעיסתיים מידי ומכך יש להימנע.  בגמר הבישול מעבירים את הסיר עם הממולאים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל10 דק נוספות או עד שישחים. מוציאים ומגישים חם. בתיאבון.