מטבוחה טובה היא מוצר בסיסי של כל בשלן ובשלנית מתחילה. היתרון האמיתי שלה שאפשר תמיד להשתמש בה כמו שהיא או כבסיס לבישול משני בתור רוטב לפסטה, כריכים וכדומה. את המתכון הזה של המטבוחה כדאי לכם לגזור ולשמור. בעצם אל תדפיסו, רק שימו לכם אותו במועדפים.

רכיבים:

20 עגבניות בגודל בינוני, בשלות, אפשר גם רכות מאד, הן לא חייבות להיות במצב מושלם.

6 גמבות או פלפל אדומים

6 פלפלים חריפים

פפריקה חריפה 2 כפות

פפריקה מתוקה 3 כפות

10 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
1 כף מלח
 חצי כוס שמן זית
 
אופן ההכנה
משרים את העגבניות במים חמים ומקלפים (לא חייבים, בריא יותר עם הקליפה אך משפיע על המרקם) , חותכים לקוביות ומוסיפים הכל לסיר שכבר מתחמם לו על האש, חום בינוני במשך כשעה עם ערבוב קלילי מידי פעם.
להשחיר בתנור את הגמבות והפלפלים, לקלוף אותם (שוב לא מוכרחים) לחתוך לריבועים ולהוסיף לסיר עם העגבניות שעל האש. ממשיכים בבישול 10 דקות נוספות.
לקערה נפרדת מוסיפים את השמן וכל שאר התבלינים,מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת שעל האש. ממשיכים לבשל על אש בינונית טועמים ומשפרים במידת הצורך את כמות השמן והמלח.
מנמיכים את הלהבה לאש קטנה וממשיכים בבישול עוד כשעתיים נוספות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
 
זהו, יש לכם מטבוחה אורגנית עם טעם משגע! ניתן הוסיף למאכלים נוספים, או לאכול כמו שהיא או בליווי לחם טוב. ההנאה מובטחת.