רוטב פלפל חריף
  • יותר טוב מטבסקו: מתכון ביתי לרוטב פלפל חריף שמטיס כל מאכל לחלל!

כ-40 דקות הכנה, ואתם מסיימים עם 2 ליטר רוטב שאפשר לשמור גם חודשים קדימה, או לחלק לכל המשפחה.

מרכיבים

  • 3 בצלים גדולים
  • 6 שיני שום
  • 2 חבילות פלפל חריף (300 גרם) ללא הגבעול אבל עם הגרעינים
  • 3 כפות שמן זית
  • 8 עגבניות בינוניות
  • 3 כפיות אבקת צ'ילי
  • 2 כפות סוכר קנים
  • 2 כוסות סיידר תפוחים (מיץ תפוחים טבעי)
  • כוס וחצי חומץ תפוחים אורגני
  • 2 כפיות מלח (להוסיף לפי הטעם)

הוראות הכנה

רוטב פלפל חריף
  • קוצצים במעבד מזון את הבצל, השום והפלפלים ומטגנים/מאדים בסיר רחב עם מעט שמן זית למשך 10 דקות
  • מרסקים את העגבניות עד דק ומוסיפים לסיר
  • מוסיפים את כל יתר המרכיבים: החומץ, סיידר התפוחים, הסוכר, המלח ואבקת הצ'ילי
  • מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית – נמוכה כ20 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט
  • מעבירים לבלנדר את התבשיל וטוחנים עד שנהיה רוטב דק
  • מחסירים לסיר לעוד 10 דקות אידוי / הסמכה
  • והרוטב מוכן!
  • מעבירים לבקבוקים מעוקרים (שהורתחו במים במלואם) ומעקרים את הבקבוקים כשהם סגורים שוב אחרי המילוי 
  • שומרים טוב במקרר או בארון ומציעים רק למי שבאמת אוהבים!