מרק עגבניות עם אורז

ההתמכרות של אוהבי העגבניות: מרק עגבניות טבעוני עם אורז שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול – עד שהסיר נגמר!

טעים, בריא, משביע וקל להכנה.

מרכיבי המרק

  • בצל גדול
  • 2 כפות שמן זית (או שמן ירקות אחר)
  • 7 עגבניות בשלות
  • 6 שיני שום כתושות
  • חצי כוס אורז בסמטי
  • 2 כפות רכז עגבניות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ליטר מים
  • כפית סוכר
  • כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות אבקת מרק (לא חובה)
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • כפית גדושה מלח 

אופן ההכנה

  • מקלפים את העגבניות במים רותחים באופן הבא:
    חורצים את קליפת העגבניות, חולטים במים רותחים למשך 5 דקות, מוציאים מהמים הרותחים ומקלפים
  • קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד שנהיה שקוף
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד כחצי דקה
  • קוצצים את העגבניות החלוטות ומוסיפים לבצל ולשום, מטגנים הכל כדקה
  • מוסיפים את יתר מרכיבי המרק והמים (פרט לאורז)
  • מרתיחים ומבשלים במשך 30 דקות
  • מתקנים את התיבול לפי הטעם
  • מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כ20 דקות

בתיאבון!

מרק עגבניות