קרוטוני לחם מחמצת

איזה פינוק להכין קרוטונים – הנשנוש הכי קראנצ'י שאפשר להוסיף למרק או סלט, בלי להתפשר על בריאות וערך תזונתי! את הקרוטונים הכנו מלחם מחמצת כוסמין של אישלחם ממושב תעוז – ללא סוכר, ללא מרכיבים מלאכותיים, ללא משמרים, משפרים, צבעי מאכל, או תוספים שונים. הכי קרוב לטבע, ממש כמו המרק מרכיבים 10 פרוסות לחם מחמצת כוסמין חתוכות לקוביות […]
דלעת ערמונים מוקרמת בתנור עם פרמזן

היא מיוחדת, סופר בריאה והיא פרי פיתוח ישראלי! דלעת ערמונים היא ככל הנראה הדלעת הטעימה ביותר. עוד לא הדלקתם את התנור? קבלו מנה מרשימה וטעימה להפליא, שכל כך קל להכין! מרכיבים 2 יחידות דלעת ערמונים מלח שמן זית גבינת פרמזן או קשקבל מגורדת אופן ההכנה מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חוצים את הדלעות […]
פסטה ברוטב חמאת קשיו, שום ובזיליקום

פסטה מנחמת ואהובה ברוטב עם טוויסט בריא ומשובח במיוחד: חמאת קשיו מסדרת הממרחים הטבעוניים של שורשי ציון, המכילה 100% אגוז קשיו. כמו שאר מוצרי שורשי ציון, גם חמאת הקשיו היא לחלוטין רואו פוד ומיוצרת בעבודת יד. מומלץ לנסות ולהתמכר! מרכיבים בצל אחד קטן 3 שיני שום כתושות 2 כפות גדושות חמאת קשיו טבעונית (להשיג בחנות […]
עומדים לשטוף את החסה? כדאי שתקראו את זה

מוכנים לטרנדים הבריאים של 2020?
הטרנד הכי מוזר שתשמעו עליו הוא לא בדיוק חדש. למעשה יש לו היסטוריה של 2 מיליון שנה.
כילדים אולי לא חשבתם לטעום את עוגת הבוץ שהכנתם בגן, אך יש אנשים ברחבי העולם שעבורם אכילת אדמה היא דבר נורמלי לגמרי.
ויש לזה גם תמיכה מחקרית.
חטיף תמרים

חטיף תמרים שהוא ממתק בריאות.
בוסט של אנרגיה לפני ואחרי פעילות גופנית. מושלם גם ליד הקפה!
קל להכנה, טעים, בטעם שוקולדי ללא ייסורי מצפון.
מכינים אותו במקפיא ללא אפיה, ללא גלוטן, ללא סוכר, והוא אפילו נחשב למתכון רואו פוד.
מתכון מאת הגולשת יפה ללוש.
מג'דרה אורז מלא עם נבטוטים

השבוע נתחמם עם מנה משביעה וטעימה של חלבון מלא מהצומח.
את המג'דרה נכין מאורז מלא עגול – שמעניק לתבשיל רכות ודביקיות טעימה, וזקוק לבישול ארוך עם שפע של מים.
העדשים המונבטות הופכות את המג'דרה לקלה להכנה ובריאה הרבה יותר.
הנבטוטים מעשירים את המנה באנרגיה זמינה ושפע של חומצות אמינו, נוגדי חמצון, וויטמינים ומינרלים.
איך לעבור לאכילת רואו פוד ב-6 צעדים?

תזונת רואו פוד מבוססת על ההבנה שחימום ובישול מזון גורמים לאיבוד חלק נכבד מהערכים התזונתיים.
אחרי שתכירו את התזונה, לא בטוח שתרצו להיפרד לשלום מהכיריים ומתנור האפייה לתמיד,
אך ייתכן שתבחרו לקחת הפסקה שבה תאכלו קצת יותר קרוב לטבע, ותכירו את היתרונות של חומרי הגלם שהוא מציע.
ראו פוד: איך עושים את זה נכון?
מרק דלורית

מתכון למרק כתום בריא וטעים בטירוף שיחמם לכם את הערב
על קיימות מקומית וטליה שניידר

המלצה מהלב: בית הספר לקיימות מקומית של טליה שניידר והוצאת הספרים האקולוגית היחידה בישראל – יער. מזה עשרים וחמש שנה פועל בית הספר לקיימות ופרמקלצ'ר של טליה שניידר בקרית יערים, ולמעלה מחמשת אלפים סיימו את לימודיהם והפכו להיות חקלאים זעירים, גננים אקולוגים, מורי פרמקלצ'ר, מדריכים לילדים ונוער, מקימי חוות חינוכיות, אומני פרמקלצ'ר, יצרנים מקומיים, שחקני ספוקן וורד אקולוגי, מטפלים […]
אישלחם – לחמי מחמצת בעבודת יד עם רשימת מרכיבים קצרצרה

במאפייה ביתית במושב תעוז יוצרים חלומות בצורת לחם.
חומרי הגלם הפשוטים והטבעיים נבחרים בקפידה, הבצק נלוש באהבה ונקלע מעשה ידי אומן.
הלחמים מיוצרים בעבודת יד בתהליך מסורתי, נאפים בתנור אבן בשלל טעמים, נארזים בשקיות נייר ונשלחים אל הלקוחות שלנו כשם טריים ומדיפים ניחוח כפרי.
כל הלחמים לחמי מחמצת – ללא מרכיבים מלאכותיים, ללא משמרים, משפרים, צבעי מאכל, סוכר או תוספים שונים.
לחמים ממש כמו פעם, בטעמים שונים ומרגשים.
פטריות יער מוקפצות בנוסח מזרחי

פטריות זה טעים פטריות זה החיים!
מתכון זריז לפטריות מוקפצות על הפלאנצ'ה בניחוח ים תיכוני משגע, מעט עבודה והרבה תמורה. יכול לשמש כתחליף מצוין למנה בפיתה או תוספת מעל קערת אורז.
בורקס בטטה ללא גלוטן – מדפי אורז

לא רק טרנדי: בורקס דפי אורז הוא טוויסט בריא, ללא גלוטן ואפילו קל להכנה. מה עוד אפשר לבקש? נסו והתמכרו! מתכון לבורקס בטטה וגבינות קריספי עשוי דפי אורז
שורשי ציון – לאכול מזון אמיתי

בעולם של יצרנות מזון מתועשת שמטרתה להשתלט על החושים ולערפל אותם,
שורשי ציון מציעים יצרנות מזון תמימה, טעימה וצבעונית.
מזון בריא, עם ערכים, טריות, והטעמים? מענגים, מלטפים ומחדדים, את החושים והגוף כולו.
שורשי ציון הוקמה בשאיפה לייצר מאכלים באיכות גבוהה הן בערכם התזונתי והן בטריותם.
חומרי הגלם נרכשים ישירות מחוות אורגניות מקומיות.
כל המוצרים ללא גלוטן, סוכר או חומרים משמרים, ואינם מעובדים באופן תעשייתי.
בכדי לשמר את תכונותיהם של המרכיבים האורגניים – ואת טריותם, כל המוצרים מיוצרים בעבודת יד ללא חימום או בישול, בכמויות קטנות ועם הרבה תשומת -לב ואהבה.
מוצרי הראו-פוד מכילים מלבד וויטמנים ומינרלים, גם אנזימים ומסלקי רעלנים.
מדוע אבוקדו נחשב למזון-על? 7 יתרונות בריאותיים של הפרי הנחשק

אבוקדו מתאים למגוון מאכלים ומתכונים, יש לו מרקם ייחודי וטעם נהדר.
האבוקדו אהוב ופופולרי במטבח הישראלי. וגם נחשב למזון-על, או במילים אחרות: פצצת ויטמינים ומרכיבים בריאותיים.
הוא אחד הפירות היחידים המכילים שומן, והשומנים שבו בריאים. יחד עם הערכים התזונתיים הגבוהים שבו, יתרונותיו הרבים הופכים את האבוקדו למקור אנרגיה איכותי במיוחד.
אנו רגילים לשמוע מידי פעם על "כוכבים" חדשים שהתגלו כמזונות על, אבל האבוקדו היה כאן קודם. הוא בריא לפחות כמו ספירולינה ועשב חיטה, אך הוא כמובן זמין וזול יותר.
הנבטים של אודי

5 טיפים להקניית הרגלי אכילה נכונים לילדים בלי מאבקים

לאוכל שהילדים שלנו אוכלים יש השפעה גדולה על בריאותם. תזונה נקייה ומזינה תורמת למצב הרוח ולמצבו הרגשי של הילד. היא יכולה למנוע מצבים כמו דיכאון, חרדות חברתיות והפרעות קשב וריכוז.
אז.. איך אפשר לחנך את הילדים שלנו לאכילה בריאה ומזינה באופן שיאפשר להם לגדול ולפתח בעצמם הרגלים בריאים?
כהורים לילדים ולמתבגרים, אנחנו מוצאים את עצמנו מתמודדים לא פעם עם האתגר של תזונה בריאה.
הילדים שלנו מוקפים בפיתויים.
כמו כל עניין חינוכי – גם באוכל, הדרך הטובה ביותר היא במתן דוגמה אישית.
אבל לפעמים – צריך גם לדבר :-)
תבשיל שומר וכורכום – ביש בש

השומר הוא ירק סופר מעניין, וזאת בזכות הטעם המעט אניסי יש יאמרו. המתכון הבא – לתבשיל שומר עם הרבה כורכום, מאפשר לשומר לבטא את כל הטעם הטוב שבו, ומספק מנה חמה נהדרת מעל אורז או בפני עצמו. לפניכם מתכון מאוד פשוט וקל להכנה, ההנאה מובטחת!! מרכיבים שתי כפות שמן זית בצל גדול חצוי ופרוס 6 […]
חצילים קלויים עם עגבניות וגבינה

הדבר הכי נפלא בחצילים היא העובדה שהם משתדכים מצויין כמעט עם כל דבר, ואם טרם החתונה הם מבלית קלות מעל האש אזי התוצאה היא לא פחות ממדהימה ומעדן אמיתי לחיך.
הרגלי האכילה משתנים לטובה, אז מה קורה איתך?

חודש דצמבר יכול להיות זמן מעולה לשיקוף עצמי, הגדרת יעדים ותכנון לקראת השנה החדשה.
סוף השנה עשוי להיראות משמעותי עוד יותר כשאנחנו נכנסים לשנת 2020, עשור חדש לגמרי. לפני שנתאים את יעדי הבריאות והתזונה שלך לשנת 2020 ואילך, בואו ניקח רגע לחשוב ולשקול כמה רחוק הגענו בעשר השנים האחרונות על ידי בחינת האופן בו אנו משנים באופן קולקטיבי את הרגלי האכילה והגישה הכללית שלנו לתזונה.
כולנו יכולים לתכנן טוב יותר, עתיד בריא עוד יותר.
חלבון חדש שהתגלה לאחרונה ממלא תפקיד חשוב במניעת השמנה

החלבון שהתגלה לאחרונה נמצא בדרך כלל בשומן; בלעדיו הגוף נאבק בניהול גלוקוז ואינסולין
מדענים ממחקר סקריפס פתחו את הדלת להבנות חדשות וקריטיות בנושא השמנת יתר ומטבוליזם.
תגליתם, המופיעה בכתב העת Nature, עשויה להוביל לגישות חדשות להתמודדות עם השמנת יתר ועלולות להיות מחלות רבות אחרות.
מתכון לזיתים כבושים

שלהי הסתיו הם התקופה הטובה ביותר למסיק וכבישת זיתים. זהו מתכון פשוט וטעים לזיתים כבושים המצליח תמיד גם בידיים שאינן מיומנות. את הזיתים הטריים בהם אנו משתמשים לכבישה אנו מעדיפים למסוק בעצמי מעצי הזית הפזורים בבוסתני הבר ויערות קק"ל שבהרי ירושלים. השלבים הראשונים: מסיק ידני – בוחרים רק את הזיתים המובחרים ביותר ללא כל פגם. […]
שומני טראנס? לא זוכר שאכלתי את זה

אנשים עם רמות גבוהות יותר של שומני טראנס בדם עשויים להיות בסבירות גבוהה של 50% עד 75% לפתח מחלת אלצהיימר או דמנציה מכל סיבה שהיא, כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Neurology.
משקה שקדים ביתי

מתכון להכנה מהירה של חלב שקדים טעים וטהור אחרי שגילינו שרוב משקאות האגוזים הארוזים הנמכרים בחנויות למעשה מלאים בחלב אורז, שמן חמניות, סוכרים ומילויים זולים אחרים, והבנו שמשקה האגוזים הבריא והטהור ביותר הוא זה שאפשר להכין בעצמנו בבית! הנה מתכון מעולה ומהיר להכנת משקה שקדים בריא בשתי דקות, ללא מאמץ. מסדרת הממרחים של שורשי ציון […]
חומרי הדברה? זה לא משחק ילדים

רוב האנשים לא אוהבים לחזור לאחור, באופן כללי ובפרט שמדובר במשאב יקר המציאות כגון זמן. לעיתים זה נראה ומרגיש לנו רק כמספר על גבי מסך, אך מסתבר שלזמן ולשעות היום והלילה ישנה השפעה אדירה על בני אדם, אז מה באמת קורה לנו כאשר כולנו מזיזים את השעון שעה אחת לאחור, נפרדים מהקיץ באופן רשמי, ועוברים לשעון חורף בו יש לנו פחות שעות אור באופן משמעותי במהלך היום?
המלצות בריאות עם המעבר לשעון חורף וימים קצרים יותר

רוב האנשים לא אוהבים לחזור לאחור, באופן כללי ובפרט שמדובר במשאב יקר המציאות כגון זמן. לעיתים זה נראה ומרגיש לנו רק כמספר על גבי מסך, אך מסתבר שלזמן ולשעות היום והלילה ישנה השפעה אדירה על בני אדם, אז מה באמת קורה לנו כאשר כולנו מזיזים את השעון שעה אחת לאחור, נפרדים מהקיץ באופן רשמי, ועוברים לשעון חורף בו יש לנו פחות שעות אור באופן משמעותי במהלך היום?