אורז ירוק

חומר גלם עיקרי: ירקות ועלים ירוקיםלמה זה טוב לנו?

איך יודעים שהגיע החורף? אני אגיד לכם! לפי העלים.
העלים הירוקים מבשרים על בואו של החורף האמיתי (להבדיל מ"סתם ימים קרים"): פתאום הכוסברה העייפה של הקיץ הופכת רעננה יותר עם ריח משכר למרחקים, הפטרוזיליה יותר איתנה וקראנצ'ית, הצבע הירוק של השמיר מלא מגוון עומקים של גווני ירוקים בהירים ומיוחדים, ומה אני אגיד לכם? יש גם דברים טובים בחורף, מסתבר.
ומה עוד מסמל על בואו של החורף? התבשילים! תבשיל מדגן מלא, עשיר בערכים תזונתיים, משביע במיוחד, שדואג להזין את גופנו בשלל הויטמינים ומינרלים וכל הטעמים בו מגיעים מהטבע.
אורז שחור הוא "מזון על" משום שהוא עשיר בברזל והוא מכיל גבוהה של סיבים תזונתיים, מעבר לזה תמצאו במתכון הבא הרבה מהירוקים של החורף: ברוקולי, עלים ירוקים, שעועית או אפונה. תבשיל נפלא שמתאים לימי החורף הקרים וגם לתקופות של ניקויי רעלים (ע"ע ניקוי אורז).

רכיבים:

כוס וחצי אורז שחור מעורבב עם אורז פרא
ראש ברוקולי חתוך לקוביות
כוס טבעות כרישה
חצי צרור כוסברה טרייה קצוצה
כוס שעועית ירוקה או אפונה הולנדית (חתוך גס)
קורט שמיר מיובש
קורט פטרוזיליה מיובשת
חופן אצות וואקאמה
מלח הימלאיה ורוד
פלפל שחור גרוס
שמן קוקוס / שמן זית
מים

אופן הכנה:

1.קולים את הירקות במעט שמן קוקוס בסיר רחב ידיים, עד להזהבה.
2.מוסיפים את האורז ומערבבים את כל החומרים. ממשיכים בקלייה מספר דקות נוספות.
3.מעבירים ללהבה קטנה-בינונית ומוסיפים לסיר- מים ,בגובה שמכסה את תכולת הסיר . מכסים בנייר מגבת ומעליו מכסה תואם.
4.מבשלים בסיר מכוסה כ-40 דקות. מותר לפתוח ולטעום מדי פעם , לתקן תיבול או להוריד מהאש אם המרקם כבר נגיס. שימו לב- אורז שחור/פרא שונה במרקם שלו מאורז לבן, הוא יותר סיבי וקשיח בנגיסה שלו.
5.במידה ומוכן, מורידים מהאש ומשאירים להתקרר בסיר ללא מכסה.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה