השומר הוא ירק סופר מעניין, וזאת בזכות הטעם המעט אניסי יש יאמרו. המתכון הבא – לתבשיל שומר עם הרבה כורכום, מאפשר לשומר לבטא את כל הטעם הטוב שבו, ומספק מנה חמה נהדרת מעל אורז או בפני עצמו.
לפניכם מתכון מאוד פשוט וקל להכנה, ההנאה מובטחת!!
מרכיבים
- שתי כפות שמן זית
- בצל גדול חצוי ופרוס
- 6 שיני שום קצוצות
- 4 ראשי שומר גדולים חתוכים לרבעים ללא הליבה הקשה
- כוס מים
- 2 כפות שורש כורכום מגורד בפומפיה דקה
- כפית שטוחה מלח
- כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה
- מוסיפים את רבעי השומר ומטגנים למשך דקה – שתיים
- מוסיפים את המים ויתר התבלינים, ומרתיחים על אז גבוהה למשך 15 דקות
- ממשיכים בבישול לעוד שעה נוספת על אש בינונית – נמוכה
בתיאבון!