חומר גלם עיקרי: תפוח אנה ופטרוזיליה
יש לי הפתעה בשבילכם, משהו שאומר לכם ואתם הולכים קצת להיות בשוק ממנו:
ילדים אוהבים פטרוזיליה! וגם עליי בייבי! וגם חסה ואת כל העלים הירוקים ואבוקדו.
מפתיע נכון? האמת שכן. זה מפתיע כי ברוב הבתים לא תשמעו אותם מבקשים לאכול את המזונות הירוקים האלה. רוב הההורים אפילו לא יודעים שבבית מתחבא להם חובב/ת עלים ירוקים מושבע! אבל אני יודעת שזה ככה! איך אני יודעת? כי אני רואה את זה קורה שוב ושוב ושוב, בכל פעם מחדש. חופשת הקיץ היא זמן מעולה שתכירו (הורים וילדים) כמה טעים לאכול מזונות ירוקים. ובמיוחד שמדובר בשייק מתוק, צונן וגלידתי שאף אחד לא מסוגל לסרב לו, לא ילד ולא הורה.
הסוד פה טמון בפעילות ובחגיגה סביב אותו "אוכל בריא מדי". מרגע שתערכו את הבית ואת הסביבה ואת כולם ל"הפנינג גלידות ושייקים צבעוניים קייצי", זה פשוט יקרה מעצמו, מכמה סיבות:
אחת, כי תשתפו את הילדים וברגע שילדים מכינים, הם גם טועמים.
שתיים, כי אין דבר שילדים יותר אוהבים מ"לשחק עם אוכל".
שלוש, כי כל זה קורה "על הדרך" ואתם פתאום אוכלים בריא ולא כי "חייבים לאכול יותר מהסלט בצלחת".
תנו לילדים, לחתוך, להקפיא ולהוציא מהפריזר, לגלען עם הידיים, להפעיל ולכבות את הבלנדר ותראו איך הם בעצמם גם יבקשו לעזור בכלים.
זו המתנה שלי עבורכם לקיץ שמח וכייפי, גם פעילות וגם בריאות!
שייק בריאות לילדים והורים בחופש הגדול + פעילות לחופש מתנה!
הנה המתכון:
רכיבים:
1 אגס ללא גרעינים
1 תפוח אנה ללא גרעינים
חופן עלי פטרוזיליה (ללא הגבעול*)
חופן נדיב עלי בייבי
1 עלה חסה (מהעלים הפנימיים)
3 תמרים ללא גרעין
2 בננות מקולפות קפואות
1/3 אבוקדו רך
מים
**קרח
אופן הכנה:
1.מכניסים את כל החומרים ללבלנדר (מלבד התמרים) ומוספים מעט מים, בערך עד לחצי מקו חומרי הגלם. מערבלים היטב עד לתערובת חלקה ואחידה.
2.לאחר מכן, מוסיפים את התמריםלתערובת ומערבלים שנית לתערובת קצפתית ואחידה. זה השלב לבדוק את כמות המים ברמה כזו שרוב השייק אמור להיות מורכב מחומרי הגלם ולא ממים והטקסטורה שלו אמורה להיות סמיכה ואחידה במיוחד, ללא גושים וללא חתיכות פרי/עלה. אל תזלזלו בשלב זה, ילדים אוהבים משקאות אחידים ולא מתפשרים בנושא.
הערות
• אתם תמיד יכולים "לשחק" מעט עם חומרי הגלם מבחינת כמות ומגוון. ניתן להמתיק יותר על ידי הוספה של תמרים. ואת תרצו טקסטורה אפילו יותר סמיכה, תוסיפו עוד בננות.
• אם תרצו להפוך את השייק לגלידה, ויש לכם בלנדר שמסוגל לזה, פשוט הוסיפו כמה קוביות קרח או בננות קפואות נוספות.
• כמו כן, תמיד תוכלו ליצור שקיים/ גלידות בטעמים/ צבעים שונים ולהוסיף כך גם עניין להפנינג שלכם! עשו זאת ע"י מזונות כמו: פירות יער, טחינה, אבקת חרובים ועוד דברים שילדים אוהבים לאהוב. אם נשארו שייקים שלא חוסלו, תמיד נחמד גם להקפיא אותם בתבניות של ארטיקים!
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה