קציצות סלק ברוח חגי תשרי
חומר גלם עיקרי: סלק
הסלק הוא ירק שתמיד תמיד יזכיר לי חג. אולי זה הצבע העז שלו, אולי הטעם האדמתי, אולי זה בכלל כל הערך התזונתי שלו לסיוע לזרימת הדם והתחדשות הרקמות? אולי בכלל זו החזרת שאמא שלי מחכה לה כל השנה…?
בכל אופן, סלק הוא ירק קסום! על פינת הירק חביב הקהל של ליבי, ישנה המון תחרות, אבל שהסלק מגיע למצעד, כולם זזים הצידה ומפנים לו מקום של כבוד.
יצא לכם פעם לטעום סלק בתנור?!?! אם לא, קומו עכשיו, ושימו כמה פלחים בתנור!
שמתם? אכלתם? יופי, עכשיו אפשר להמשיך :-)
בקיצור, לסלק יש יכולת מופלאה להפוך אתכם לאנשים האלה שהביאו את המנה הכי מרתקת ומעוררת השראה בשולחן החג. למה, שאלתם, כי מאיזושהי סיבה, לאנשים יש רתיעה מסלק במטבח ובצדק. טרי? מבושל? אפוי? עם תיבול? בלי תיבול? מה עושים איתו? אז בואו אני אחסוך לכם את הלבטים, פשוט עושים איתו מה שבא לכם!!!
הוא יגיב נפלא לכל דבר שתעשו איתו, באמת, באמת.
כמו שאתם מכירים אותי, אם יש דבר שאני אוהבת יותר מסלק, זה לכדרר קציצות, אז כמובן שהמתכון הבא יהיה לגמרי מתבקש.
הקציצות השמנמנות האלה, כאלה חמודות, כיפיות לנשנוש ותופסות את כל העיניים בשולחן.
רכיבים: מתכון ל15 קציצות בגודל בינוני
1/2 כוס קינואה לבנה/ שחורה
1 בצל לבן
4 כפות קמח חומוס
4 כפות קמח עדשים כתומות
1 סלק בינוני-גדול
חופן פטרוזיליה אורגנית קצוצה(או כל עלה ירוק אחר)
1 בטטה קטנה מבושלת במים
1/2 כפית כמון
קורט חוויג׳ למרק
קורט טימין מיובש
1/4 כפית מלח הימלאיה
1/4 כפית סומק
שמן זית
נייר אפייה
אופן הכנה:
1.שוטפים את הקינואה היטב בתוך מסננת דקה ומנערים מהמים.
2.חותכים את הבצל והבטטה לחתיכות קטנות ובסיר בינוני, קולים אותם יחד עם הקינואה ומעט מאוד שמן.
לאחר מספר דקות, מוסיפים מים, קצת מעל קו פני השטח של המרכיבים. מנמיכים את האש ומכסים עם מגבת שמעליה מכסה תואם לסיר (אפקט החממה).
3.לאחר כ-10 דקות, בודקים את הקינואה ורואים שהיא והבטטה מבושלות היטב. אם הנ"ל מבושלים ונשארו יותר מדי מים, פשוט סננו אותם. אם חסר מים והקינואה/ הבטטה לא מבושלות, הוסיפו מים וכסו חזרה עד לבישול מלא.
4.בודקים שלא נותרו מים בסיר, מורידים מהאש ומחכים להתקררות התערובת.
4.בינתיים, מכינים בקערה עמוקה: את הקמחים, התבלינים והעלים הירוקים. לקערה מוסיפים את הסלק שמקלפים ומגררים בפומפייה גסה. כן, ככה , טרי, בלי לבשל.
5.מוסיפים לקערה את התערובת מהסיר, בהדרגה! חשוב שלא להוסיף בבת אחת, כי צריך ללוש לאט לאט ולבדוק את מידת הדביקות של הקציצות.
6.לשים היטב את כל החומרים. מעכו בין אצבעותיכם את הבטטה, את הקמחים והתבלינים ערבבו טוב. אם התערובת כולה עדיין פירורית, אחרי 1-2 דקות של לישה, הוסיפו מעט מים ולושו הכל שוב. אם הוספתם יותר מדי מים, לא קרה כלום, פשוט הוסיפו עוד מהקמחים/ קינואה, לושו שוב ותקנו תיבול.
מניסיונות רבים ומרובים, התערובת אמורה להיות קלה מאוד ליצירת קציצות.
7. כדררו קציצות שמנמנות בגודל אגרוף והניחו ע״ג נייר אפייה שהומשח במעט שמן לפני כן (חשוב להקפיד על נייר האפייה ועל השמן, בכל קונסטלציה אחרת, הקציצות ידבקו בוודאות).
הערות חשובות:
מומלץ להגיש את הקציצות רק בעת הארוחה ולא להניח ללא השגחה על השיש,
יש לקציצות האלה נטייה להתחסל ע״י הסובבים באופן קוסמי לחלוטין….
חגי תשרי שמחים,
טעימים ומלאי טבע
רק אהבה♥
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה