רגע לפני שנגמר החורף ונעלמים מהסביבה עלי התרד הבשרניים והכרישות המתקתקות – החלטנו לשתף מתכון של קציצות תרד עם כרישה.
מתכון קל להכנה שמסתיים בטיגון.
יש גרסא רגילה וגרסא ללא גלוטן, בו כוסמת מחליפה את פירורי הלחם.
מוכנים, היכון, צא!
מרכיבים
- 2 חבילות עלי תרד תורכי חתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ
- 3 כרישות חצויות וחתוכות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 2 בצלים
- צרור פטרוזיליה
- מעט מלח ופלפל
- 3 כפות קמח חומוס
- 3 כפות פירורי לחם (או כוסמת מושרה וטחונה)
הוראות הכנה
- חולטים את הכרישה והתרד בסיר עם מים רותחים במשך 3 דקות ומסננים
- קוצצים את הבצל ואת הפטרוזיליה לחתיכות קטנות במעבד מזון
- מוסיפים למעבד המזון את התרד והכרישה החלוטים והמסוננים, וקוצצים הכל ביחד לעוד כמה שניות – כך שלתרד ישאר עדיין מרקם ונפח
- מעבירים לקערה ומערבבים ביחד את כל החומרים
- מטגנים טיגון חצי עמוק במחבת על אש כמעט הכי גדולה, כמה דקות מכל כיוון
- סוחטים מעל לימון טרי
בתיאבון!