הסלט הזה הוא סלט קייצי כיפי וקליל במיוחד. משביע, בריא, ובאמת לא דורש הרבה הכנה. התוצאה היא לא פחות ממדהימה ומעדן אמיתי לחיך. אז קבלו את המתכון לסלט עדשים שחורות של שי, שהוא גם מאמן כושר, גם שף בחסד ובעיקר חבר טוב שחולק איתנו מתכונים בריאים ומשובחים.
המצרכים:
עגבניות
בצל סגול
כוסברה\בצל ירוק\פטרוזיליה – מה שיש או מה שהכי אוהבים
פלפל ירוק חריף או פלפל צ'ילי – אופציונאלי
שמנת חמוצה 15% , גביע לכל מנת סלט
שום טרי או יבש קצוץ או כתוש
פלפל שחור
מלח
שמן זית כתית משובח
אופן הכנה
- את העדשים רצוי להשרות במים לילה לפני, ניתן גם כמה שעות או שעה קלה בלבד, ההבדל יהיה בעיקר בעיכול יותר נוח.
- לאחר ההשריה מבשלים את העדשים במים רותחים כ 20 דק. מתחילים בהרצחה ולאחר שמביאים לרתיחה מבשלים כעשרים דק עד שהמים נעלמים או שעדשים התרככו, תלוי כמה מים מזגתם בהתחלה, מסננים את העדשים המוכנות וממליחים מעט.
- את השמנת מורחים על צלחת רחבה, מעליה מוזגים את העדשים, מוסיפים עגבניות מגורדות, מלח, פלפל, שום, עשבי תיבול ובצל סגול. מעל כל המנה מוזגים שמן זית כתית מעולה בנדיבות ואוכלים מיד, המנה מוכנה.
בתיאבון!
המתכון באדיבות שי עמית מאמן כושר פרטי ושף המתמחה במאכלים קולינרים בסביבת lowcarbs וlowfat