עדכונים מהשדות
מעניין שהחקלאים תמיד חווים את מזג האוויר באופן תלת מימדי, מהעבר אל ההווה והעתיד, ככה מתכננים כל הזמן שפע של ייבול בהתאם לשינוי מזג האוויר.
אז מה יש לנו בעונת מעבר זו מעבר לצמצום קל בגזרת הירוקים והירקות?
האבטיח יורד השבוע, למרות שיש עדיין חלק מהשדות שנשאר להם קצת, טעמו כבר לא כמו בשיא העונה ואנחנו מעדיפים להישאר עם הזכרונות הטובים.
דברים מיוחדים ממלוא הטנא שמשדרגים את הטעמים ואת החוויה הקולינרית במטבח,
בננה פלנטיין, בננה לבישול טיגון ואפיה כשהיא ירוקה, ניתנת גם להבחלה מלאה בבית ואז היא צהובה עם כתמים שחורים, שמנה ומאוד בשרנית כל אחת ארוחת צהריים שלמה.
שורש עשב לימון חדש להעשרת תבשילים,
בטטות חדשות ישר מהאדמה ויש גם בטטוניות שהולכות איך שהם עם שמן זית ישר לתנור.
הנבטים של ירוקלה זה ממש תענוג, הם טריים טעימים וחזקים כמו שהרבה זמן לא טעמנו כאלו נבטים ויש גם מבצע, השבוע יש בשפע נבטי דייקון להנאת כולם.
הבוסתן של קובי עם שפע פסיפלורה ריחנית ומרעננת וגויאבה תותית בשיא העונה, נישנוש אידאלי במזכיר לנו את הגויאבות שאוטוטו מבשילות.
האגסים של קיבוץ צובה הולכים והופכים מתוקים משבוע לשבוע, כדאי.
בזיל חסה של שער הגן, עלי בזיליקום גדולים וריחניים מומלצים.
הזדמנות אחרונה לענבים אדומים (בעיקר) וקצת ירוקים האשכולות האחרונים על הגפנים, מלא מיץ ומתוקים אך רגישים ורכים (משתלם מאוד לאמיצים).
נכנסים הלימונים, ליים, אפרסקים ופפאיות.