סלק הוא אחד הירקות הכי שימושיים שתוכלו למצוא בסל הירקות שלכם. ניתן לשתות את המיץ שלו, להשתמש בו כממרח, לאכול אותו טרי, אפוי או מבושל, ליצור איתו קציצות בשרניות ומה לא. הדבר הכי מיוחד בסלק, שבכל אחד מהשימושים שצויינו, תקבלו בכל פעם ירק עם טעם או טקסטורה אחרים לגמרי שיהיו תמיד מפתיעים ומיוחדים. הסלק יכול להיות: מתוק, בשרני, סיבי, קשה, רך ואין מנה שלא תשמח לקצת "צבע סלק". הסלק מצידו יתאים עצמו לכל מנה כמעט, נסו, העיזו וראו בעצמכם. מבחינת ערך תזונתי, הסלק מפוצץ בערכים תזונתיים, אפילו מהצבע שלו, תרגישו שהוא רק מבקש שתאכלו אותו, כי אם תעשו כן תזכו להפחית במשקל, להעלות את רמת הפוריות ואפילו להחליפו בקפה ולהעלות את רמות האנרגיה בבוקר. אם כל זה לא מספיק, אין שולחן שלא יהפוך יפה יותר עם איזו צלחת סגולה
מתכון סל השבוע: ממרח סלק וג'ינג'ר
מרכיבים
2 כפות טחינה
1 סלק טרי בינוני מגורר בפומפייה קטנה וסחוט היטב (שומרים את המים)
קוביית ג'ינג'ר מגורר
כף שמן זית
מיץ מחצי לימון
קורט סומק
קורט מלח הימלאיה (ניתן להחליף במלח רגיל אבל מומלץ לעבור למלח זה)
קורט פלפל שחור גרוס
קצח לקישוט
מים במידת הצורך
הערות:
מערבבים את כל החומרים היטב בעזרת כף לתערובת אחידה במיוחד,זה יקח כמה דקות.
כדאי להגיע למרקם שיהיה יחסית קל למריחה ו/או לניגוב.
אם אתם מתקשים לאחד את המרכיבים תוכלו להוסיף מעט ממי הסלק שנותרו.
אנחנו אוהבים את הממרח יחסית סמיך אז הוספנו קצת יותר טחינה ולא הוספנו מים, נסו גם.
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
נועם השדה