ההתמכרות של אוהבי העגבניות: מרק עגבניות טבעוני עם אורז שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול – עד שהסיר נגמר!
טעים, בריא, משביע וקל להכנה.
מרכיבי המרק
- בצל גדול
- 2 כפות שמן זית (או שמן ירקות אחר)
- 7 עגבניות בשלות
- 6 שיני שום כתושות
- חצי כוס אורז בסמטי
- 2 כפות רכז עגבניות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 ליטר מים
- כפית סוכר
- כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות אבקת מרק (לא חובה)
- כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- כפית גדושה מלח
אופן ההכנה
- מקלפים את העגבניות במים רותחים באופן הבא:
חורצים את קליפת העגבניות, חולטים במים רותחים למשך 5 דקות, מוציאים מהמים הרותחים ומקלפים - קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד שנהיה שקוף
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד כחצי דקה
- קוצצים את העגבניות החלוטות ומוסיפים לבצל ולשום, מטגנים הכל כדקה
- מוסיפים את יתר מרכיבי המרק והמים (פרט לאורז)
- מרתיחים ומבשלים במשך 30 דקות
- מתקנים את התיבול לפי הטעם
- מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כ20 דקות
בתיאבון!