המתוק שלנו בבית הוא בעיקר פירות טריים. נכון שזאת תזונה מאוד בריאה, אבל מה נעשה כשהילדים מבקשים גם משהו קצת יותר מתוק?
נמצא פתרון: מעדן פרי עם קצת סוכר, עושה את העבודה!
המתכון הבא פשוט מאוד להכנס ויביא אתכם לתוצאה מעט שונה בהתאם לסוג התפוחים שתבחרו לעבוד אתם: תפוח צהוב יפיק מעדן שנראה כמו מחית (בתמונה), בעוד תפוח אדום או ירוק יפיק מעדן שמורכב מחתיכות פרי קטנות.
בכל אחד מהמקרים – מדובר בפינוק אמיתי!
אז קדימה – למתכון:
מרכיבים
- 8 תפוחי עץ
- חצי כוס סוכר
- 4 חתיכות תבלין ציפורן
- רבע כפית קינמון
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בערך בגודל1*1*1 ס"מ
- מניחים בסיר
- מפזרים מעל את הסוכר, הקינמון, הציפורן והלימון
- מבשלים על אש בינונית במשך 3 שעות – בהתחלה עם מכסה סגור כדי שיגיע לרתיחה ובסוף עם מכסה פתוח כדי שיצטמצמו הנוזלים.
- מכניסים לצנצנות מעוקרות – ולמקרר
- מזדרזים לאכול – זה נגמר מהררר!