אחד מהתחומים שהפכו להיות הכי מאתגרים עבורי עם המעבר לתפריט טבעוני – הוא גזרת הקינוחים. שהרי כל הקינוחים הכי מפנקים וטעימים כוללים שמנת מתוקה, חמאה או רכיב חלבי אחר כלשהו.
מאפה התפוחים הזה – מתגבר על האתגר בצורה יפה, ומאפשר גם לטבעונים ליהנות מקינוח קליל וטעים שלא יבייש אף בית קפה. ההכנה מאוד מהירה -צריך רק להפשיר את בצק הפילו שעה מראש.
מרכיבים
- חצי חבילת עלי פילו שהפשירו מראש למשך שעה מחוץ למקרר
- חצי קילו תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות (אפשר לשלב גם אגסים)
- 200 גרם סוכר
- מעט קינמון
- שמן זית או קנולה
הוראות הכנה
- מחממים בסיר קטן את התפוחים, הקינמון והסוכר עד לרתיחה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד להתרככות התפוחים
- מדליקים תנור על חום גבוה 200 מעלות
- אחרי הפשרה – פורשים את עלי הפילו, ומניחים מעליהם מגבת מטבח לחה
- מוזגים לקערית קטנה שמן
- פורשים עלה פילו אחד, ומחזירים את המגבת אל מעל ליתר העלים
- מושחים את עלה הפילו בשמן בעזרת מברשת
- מניחים מעליו עוד עלה פילו ומורחים גם אותו בשמן
- מניחים מעל עלה הפילו השני פס של תפוחים מסוכרים ומבושלים – מקצה לקצה, ומגלגלים
- מניחים בתבנית על נייר האפייה
- ממשיכים כך עם כל העלים: עלה פילו ראשון -> מריחת שמן -> עלה פילו שני -> מריחת שמן -> תפוחים -> גלגול -> לתבנית
- מכניסים לתנור את התבנית ואופים במשך 10-12 דקות, עד השחמה
- מוציאים מהתנור וזוסקים מעל מעט אבקת סוכר
בתיאבון!