חומרי גלם עיקריים : שום, לימון ושומשום טחון
אם יש שני מרכיבים שנולדו כדי להכיר, זה טחינה ולימון. שני חומרי גלם בריאים ועשירים בערכים תזונתיים מהטבע. אבל גם במשוואה הזו, ניתן אפילו לשפר את האיכויות של שניהם.
את הצעד הראשון כבר עשיתם שבחרתם בלימון אורגני, שהגיע אליכם ישר מהעץ, בלי שום תחנות בדרך. אבל מה עם הטחינה? אחרי הכל, למרות כל הדברים הטובים שיש לומר אודות הטחינה (ויש המון), גם פה מדובר עדיין במוצר מעובד עם תאריף תפוגה של שנתיים קדימה. אז תאמרו נכון, שלטחינה יש איכויות שימור טבעיות, אך עדיין, זהו מוצר מעובד לכל דבר ועניין.
לכן, למה לקנות טחינה בקופסא כאשר ניתן לטחון בבית שומשום אורגני לטחינה מעולה עם לימון אורגני תוך כמה דקות? טחינת שומשום שתהא גם איכותית וגם טרייה? זה קל להכנה ולוקח לא יותר מחמש דקות. שימו סטופר ותבדקו!
אגב, לטחינה כזו קוראים RAW, מפני שהיא טחינה שבה השומשום לא עבר אף תהליך עיבוד תעשייתי ו/או חימום.
מרכיבים:
1 כוס שומשום אורגני (עדיף שהושרה כ3 שעות במים)
1/4 כוס מים קרים
מיץ מלימון שלם גדול
2 כפות שמן זית איכותי
2 שיני שום סגול אורגני
כפית כמון
כפית פטרוזיליה מיובשת
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס
1 כוס שומשום אורגני (עדיף שהושרה כ3 שעות במים)
1/4 כוס מים קרים
מיץ מלימון שלם גדול
2 כפות שמן זית איכותי
2 שיני שום סגול אורגני
כפית כמון
כפית פטרוזיליה מיובשת
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
1.סננו את השומשום במסננת מתאימה.
2.הכניסו את כל החומרים למעבד מזון ורק חצי מכמות המים. לאחר ערבול לתערובת חלקה, הוסיפו את שארית המים, לפי מידת הסמיכות שאתם אוהבים.
3.תקנו תיבול והוסיפי עוד מים או לימון לפי טעמכם.
4.מומלץ להוסיף תוספת כלשהי מעל כמו מאש מונבט או פטריות מוקפצו.
1.סננו את השומשום במסננת מתאימה.
2.הכניסו את כל החומרים למעבד מזון ורק חצי מכמות המים. לאחר ערבול לתערובת חלקה, הוסיפו את שארית המים, לפי מידת הסמיכות שאתם אוהבים.
3.תקנו תיבול והוסיפי עוד מים או לימון לפי טעמכם.
4.מומלץ להוסיף תוספת כלשהי מעל כמו מאש מונבט או פטריות מוקפצו.
זהו! היה קצר לא?
הערות:
-
- טחינה משומשום היא הצורה הכי טבעית והגיונית לצרוך מזונות מהמקור הטבעי והראשוני ביותר שלהם. תהליך הכנת טחינת משומשום הוא מהיר ופשוט ולכן חוסך בזמן במטבח. מעבר לכך הוא מוזיל משמעותית את עלות המזון (שומשום מצרך זול) ומקרב אותנו לתזונה טבעית אמיתית.
-
- חשוב לציין , טחינה זו תשמר במקרר עד 5 ימים בלבד. טחינה טבעית יש לצרוך באופן מיידי ולהכין לפי צריכה, הנ"ל גם מבטיח שתמיד נצרוך חומרי גלם טריים ולא קופסאות עם תאריך תפוגה רחוק ששוהות חודשים רבים במקרר.
- תוכלו לגוון את הטחינה שלכם ולשנות את צבעה עם מגוון תוספות מעניינות: טחינה ירוקה בתוספת של אקסטרא עלים ירוקים, טחינה אדומה בתוספת עגבניות מיובשות וטימין ואפילו טחינה סגולה בתוספת סלק.
שלכם ,
נועם השדה