מתכון קל להכנה שבו ניתן לשנות את רוב הרכיבים ולמעשה "לעבוד" עם כל מה שנשאר במקרר, או על פי העדפות אישיות שלכם. המתכון הזה משתלב מצויין עם צלחת של אורז מלא כתוספת משביעה מעל קערת האורז
רכיבים:
1 גוש של טופו ארוז
באק – צ'וי
1 בצל לבן או סגול
4-5 ראשים של בצל ירוק
1 ס"מ שורש גינג'ר
שום טרי כתוש או שום טרי עם העלים
תרד או כל עלה ירוק אחר
נבטים\פטריות או כל מה שאוהבים
מעט רוטב סויה לפי הטעם
סילאן תמרים טבעי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית כתית משובח בווק ומוסיפים אליו את הבצל חתוך לרצועות, ואת הטופו החתוך לקוביות או רצועות.
מקפיצים מעט עד להזהבה של הטופו והבצל ואז מוסיפים את שורש הג'ינגר הכתוש או הקצוץ דק לווק, את העלים הירוקים, הבאק-צ'וי, הבצל הירוק החתוך לרצועות וממשיכים לערבב.
אם אוהבים פטריות ונבטים זהו השלב להוסיף אותם גם כן, את הפטריות כדאי לחתוך לרצועות, את הנבטים כמו שהם.
מוסיפים מעט רוטב סויה, סילאן, פלפל ומלח וממשיכים להקפיץ 2-5 דקות. למי שאוהב להחריף את המנה זהו הזמן להוסיף פלפל צ'ילי חתוך דק פלפל צ'ילי גרוס.
יוצקים בנדיבות את הכל מעל צלחת של אורז מלא ויש לכם מנה טעימה ומשביעה מהסרטים. בתיאבון!