הוא יכול להיות גם מתוק וגם קצת חריף, מעולה מעל אורז או לבד בקערה, מכיל בו את כל הירקות שאתם זקוקים להם במהלך היום, ו.. לוקח רק 10 דקות הכנה (ועוד חצי שעה בישול)!
הכירו את הגיווץ' הבלקני – התבשיל שיעשה לכם את החורף, או הקיץ, או הימים בהם אתם רוצים ארוחה חמה, עתירת ויטמינים ומהירת הכנה.
פנו לכם 10 דקות מהיום, והתחילו להכין!
מרכיבים:
- בצל גדול
- 2 חצילים בינוניים חצי-קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 3-4 קישואים חתוכים לחצאי פרוסות
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות
- 3 פלפלים – אדום, כתום וצהוב חתוכים לקוביות
- כף מלח
- 2 כפות פפריקה
- מעט פלפל
- 4 כפות שמן זית
- 4-8 שיני שום חתוכות
אופן ההכנה
- חותכים את הבצל לקוביות ומכניסים לסיר שהורתח בו שמן זית
- אחרי 2-3 דקות טיגון מניחים מעל את השום, החצילים, הפלפלים, העגבניות, הקישואים והתבלינים
- סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית – גבוהה ל30 דקות
- מדי 5 עד 10 דקות מערבבים הכל
- אחרי 30 שקות מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 3 דקות
- ו.. זהו! תתכוננו לעוף על הטעם והבריאות!
בתיאבון!