בצל כבוש
חומר גלם עיקרי:בצל לבן אדוםלמה זה טוב לנו?
מכירים את הבצל הסגול הזה שמוכרים בדוכן של הפלאפל? איזה טעים זה הא?
שנים שניסיתי להכין כזה בבית, כי זה הכי טעים בעולם, עם טעם חמצמץ כזה שעושה חשק להוסיף את הבצל הזה לכל דבר בערך!
דעו לכם, שירקות כבושים לא חייבים להיות רווים במלח ושמן , זוהי דוגמה מצוינת לצנצנת כייפית שכל מקרר ישמח לארח.
הבצל מסייע להאטת תהליכי הזדקנות והוא מגיב נהדר לטעמו האצילי של הסומק יחד עם תוספת הטימין והקצח שמעדנים את טעמו של הבצל והופכים אותו לתוספת נהדרת לגבינות ובייחוד בשולחנות ארוחות בוקר ובראנצ'ים מפנקים.
הבצל הכבוש נשמר בצנצנת סגורה היטב
רכיבים:
2 בצלים סגולים / לבנים בינוניים
2 כפות שמן זית
כף גדושה סומק טבעי
כף חומץ תפוחים
3 ענפי טימין קטנים / קורט טימין מיובש
כף קצח
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
1.קולפים את הבצלים וחותכים לטבעות של כ-1/2 ס"מ רוחב.
2.מערבבים את כל החומרים יחד ומערבבים עם הידיים, כדי שכל המרינדה תעטוף את הבצלים.
3.מאחסנים בצנצנת מעוקרת היטב ומכניסים למקרר למספר שעות/ לילה לספיגת כל הטעמים.
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה