במיה הוא ירק מאוד פופולרי, וקיימים אינספור מתכונים לתבשילים וסלטים עם תרמילי במיה. מי שאוהב במיה לא יוותר עליה, למרות שהעונה שלה קצרה מאד.
במתכון שלפניכם משתלבים יפה שני מרכיבים – במיה ועגבניות.
השילוב הזה לא רק יפה אלא גם טעים. נסו ותראו!
מרכיבים:
- חצי ק"ג במיה טרייה
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 כוס מים
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- כפית סוכר
- מלח ופלפל
אופן הכנה:
1. מסירים את גבעולי הבמיה, (תשתדלו לא לפגוע בתרמיל).
2. מעבירים למסננת, שוטפים היטב.
3. מקפיצים את הבמיה במחבת על להבה בינונית, עם מעט שמן זית כדקה או שניים, זה יעזור לה בהמשך לא להגיר יותר מידי ריר.
4. מוסיפים עגבניות, מים, סוכר, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים כעשר דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבמיה מתרככת, אך נותרת עדיין פריכה.
בתיאבון!