התוצרת של הקיץ עוד שניה כאן, אבל למה לחכות?

בחנות יש כבר פלפלים אורגניים במגוון סוגים וצבעים, וזה הזמן למנה טבעונית וקלילה של פלפלים ממולאים אורז וירקות.

מרכיבים
  • ¾ כוס אורז מלא לא מבושל
  • 6 פלפלים בינוניים בצבעים אדום, כתום, צהוב או ירוק

  • 3 כפות שמן זית

  • בצל גדול חתוך לקוביות
  • כוס פטריות פורטובלו/שיטאקי/שמפניון פרוסות
  • 2 גזרים קטנים פרוסים
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • ¾ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • ¾ כוס מחית עגבניות אורגנית
  • מלח, פלפל, וצ'ילי טחון לפי הטעם
הוראות הכנה
  • מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות

  • מרתיחים מים ממולחים בסיר קטן ומבשלים את האורז לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים

  • מסירים את החלק העליון של הפלפלים ומניחים בצד את ה"מכסים", מנקים את החלק הפנימים, שוטפים ומניחים בתבנית אפייה משומנת

  • מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל עד לריכוך

  • מוסיפים את הפטריות, הגזר והקישואים ומטגנים תוך ערבוב 8 דקות ומסירים מהאש

  • מוסיפים את האורז המבושל, הפטרוזיליה ומחית העגבניות ומערבבים

  • מתבלים את התערובת במלח, פלפל וצ'ילי

  • ממלאים את הפלפלים וסוגרים ב"מכסים"  

  • מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות עד להשחמת הפלפלים

  • מקשטים בפטרוזיליה ומגישים
בתיאבון!