פלפל ממולא אורגני

התוצרת של הקיץ עוד שניה כאן, אבל למה לחכות?

בחנות יש כבר פלפלים אורגניים במגוון סוגים וצבעים, וזה הזמן למנה טבעונית וקלילה של פלפלים ממולאים אורז וירקות.

פלפל ממולא אורגני
מרכיבים
  • ¾ כוס אורז מלא לא מבושל
  • 6 פלפלים בינוניים בצבעים אדום, כתום, צהוב או ירוק

  • 3 כפות שמן זית

  • בצל גדול חתוך לקוביות
  • כוס פטריות פורטובלו/שיטאקי/שמפניון פרוסות
  • 2 גזרים קטנים פרוסים
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • ¾ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • ¾ כוס מחית עגבניות אורגנית
  • מלח, פלפל, וצ'ילי טחון לפי הטעם
הוראות הכנה
  • מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות

  • מרתיחים מים ממולחים בסיר קטן ומבשלים את האורז לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים

  • מסירים את החלק העליון של הפלפלים ומניחים בצד את ה"מכסים", מנקים את החלק הפנימים, שוטפים ומניחים בתבנית אפייה משומנת

  • מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל עד לריכוך

  • מוסיפים את הפטריות, הגזר והקישואים ומטגנים תוך ערבוב 8 דקות ומסירים מהאש

  • מוסיפים את האורז המבושל, הפטרוזיליה ומחית העגבניות ומערבבים

  • מתבלים את התערובת במלח, פלפל וצ'ילי

  • ממלאים את הפלפלים וסוגרים ב"מכסים"  

  • מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות עד להשחמת הפלפלים

  • מקשטים בפטרוזיליה ומגישים
בתיאבון!