מתכון למרק ארטישוק ירושלמי טעים במיוחד

הארטישוק ירושלמי הגיע והוא טרי, חזק ויפה, מה שהזכיר לנו מתכון לאחד מהמרקים האהובים עלינו לחורף: מרק ארטישוק ירושלמי. טעמו של המרק מתקתק, והתוצאה – טעימה במיוחד! אז קדימה – לעבודה.

מרכיבים

  • כף שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה
  • 3 שיני שום
  • כמה עלים של טימין
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • גביע (200 מ"ל) שמנת לבישול 15%
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 1 ליטר מים

 

הוראות הכנה

  • ממיסים את החמאה והשמן
  • מטגנים את כל הירקות והשורשים למשך 3 דקות
  • מוסיפים את המים ומרתיחים
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דק'
  • מוסיפים את השמנת והתבלינים וטוחנים את הכל עד שהמרקם חלק לגמרי
  • מגישים ואוכלים, אפשר עם כפית שמנת חמוצה באמצע הקערה.

 

שתפו את המתכון עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin

למתכונים נוספים שלנו

הכל על גידול אוכמניות בישראל
אוכמניות
קציצות כוסמת כרוב וכרישה
קציצות כוסמת כרוב וכרישה
קציצות תרד וטופו
קציצות תרד וטופו
בסדר נשתה כמעט בקבוק יין לאדם
יין אורגני

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!