• בית
  • /
  • בלוג האורגני
  • /
  • קייל: איך מבדילים בין הסוגים השונים, איך אוכלים, ומתכון לצ'יפס קייל

קייל: איך מבדילים בין הסוגים השונים, איך אוכלים, ומתכון לצ'יפס קייל

קייל הוא כרוב-על, או אם תרצו – סופר כרוב, יפהפה, שהוא גם פצצת ויטמינים וסגולות בריאותיות.

חקלאי ארצנו מגדלים כ 4-5 זני קייל שונים.

סוג הקייל שתוכלו להשיג בחנויות תלוי בעיקר באיזור הגידול, בעונה, ובכישורי החקלאי. לכן, לא תמיד ניתן להשיג את כל הזנים – אבל כדאי לדעת להבדיל ביניהם:

סוגי קייל

קייל מסולסל

קייל מסולסל

הקייל הנפוץ ביותר, צבעו ירוק חי, גבעוליו ארוכים, עליו גדולים ומסולסלים בקצוות.

מתאים לסלט (אחרי ריכוך קל), לירקות מוקפצים, במרק או בתוך שייק פירות.

קייל דינוזאור

קייל דינוזאור

זן איטלקי של קייל בעל עלים כחולים-ירוקים כהים דקים וארוכים.

במקום תלתלים או סלסולים האופייניים לעלי קייל, העלים של קייל דינוזאור מקומטים וגבשושיים עם טקסטורה שמזכירה לטאה, מכאן שמו.

מתאים במיוחד לתבשילים איטלקיים.

קייל רוסי אדום

קייל רוסי אדום

זן עתיק יומין של קייל. צבע העלים מתחלף בין כחול-ירוק לבין סגול-אדום.

בתנאי קור קיצוני הצבע הסגלגל של העלים מתחזק.

קייל רוסי אדום מושלם לסלטים – טעמו מתקתק, הוא טעים לאכילה חי, ומקשט ביופיו כל מנה.

קייל סיני

קייל סיני

קייל בעל עלים ירוקים חלקים וגזע עבה, עם מעט פרחים המזכירים ברוקולי.

קייל סיני יכול להחליף ברוקולי בהרבה מתכונים (הוא מכונה גם ברוקולי סיני..)

מתאים מאוד למנות מוקפצות או ירקות מאודים.

איך אוכלים קייל?

קייל הוא ירק ממש לא משעמם. אפשר לאכול אותו בהמון צורות ומתכונים – שייקים, סלטים טריים, טיגון, בישול, אפייה וגם המנה הקלה והמפורסמת – צ'יפס קייל.

סלט קייל

  • 300 גרם עלי קייל קרועים
  • כף מיץ לימון סחוט טרי
  • כף סוכר או סילאן
  • כף שמן זית או שומשום
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פלפל ירוק קצוץ
  • 2-3 מלפפונים חתוכים
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים – טריים או קלויים

מערבבים לימון, סוכר, שום ושמן זית. בתערובת שנוצרת טובלים את עלי הקייל ומניחים לכמה שעות בצד.

קוצצים את הירקות, מערבבים עם הקייל, מוסיפים מלח פלפל ומקשטים באגוזי מלך קצוצים. בתיאבון!

צ'יפס קייל

צ'יפס קייל

  • עלי קייל קרועים לחתיכות גדולות
  • שמן זית
  • תבלינים
  • לימון

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים את עלי הקייל, מתבלים אותם בתבלינים שאוהבים – אפשר כורכום, מלח, פלפל, שום. מוסיפים מעט מיץ מלימון.

מפזרים את העלים המתובלים על התבנית כך שלא ייגעו אחד בשני!

מכניסים לתנור ל -10 דקות. בתיאבון!

אורגניים ונקיים: הירקות של החקלאים שלנו יפתיעו אתכם

יבול החורף של האורגני טרי, נקי ואורגני. הבריאות שלכם חשובה ולנו ולכן אנו דואגים לשלוח אליכם ישירות הביתה את התוצרת המשובחת והבריאה ביותר.

החקלאים שלנו מחוברים לאדמה, מקבלים ממנה כוח, בריאות, יציבות ומעבירים את כל הטוב הזה הלאה לכולנו.

משלוחים אורגניים עד הבית

בקניה מעל 480 ש''ח בחנות האורגני תקבלו במתנה בקבוק סיידר אלכוהולי 750 מ"ל של המתססה

התמונה להמחשה בלבד

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!