ייבוש עשבי תיבול

רוזמרין, טימין, מרווה, לואיזה, זעתר, ועשבי תיבול אורגניים שקניתם או גידלתם בגינה, טובים ביותר בשימוש טרי.
אך מה עושים כשלא מספיקים להשתמש בהכל?

הדרך הטובה ביותר לניצול השאריות היא לייבש אותן בייבוש איטי.

קבלו את המדריך המקוצר לייבוש ואחסון עשבי תיבול בלי לוותר על בריאות וטעם.

ייבוש עשבי תיבול

למה כדאי לייבש את עשבי התיבול?

עשבי תיבול מיובשים יחזיקו לזמן רב יותר ויציעו חלופה נקיה וטעימה לתבלינים טריים. ישנן מגוון שיטות ייבוש, אך אנו ממליצים על שתי השיטות הבריאות ביותר: ייבוש בתליה וייבוש במגש מאוורר.
ייבוש איטי שומר על המינרלים והתכונות התזונתיות של עשבי התיבול, וגם מאריך את חייהם של השמנים האתריים שהם מכילים וכך משמר את הטעם והארומה.

ייבוש בתלייה

השיטה העתיקה ביותר לייבוש עשבי תיבול: 

קושרים עם ראפיה או חוט רגיל (עדיף לא בגומייה שיכולה לפצוע את הירק) צרור ענפים בקוטר סנטימטר, תולים אותו הפוך על חבל בתוך ארון או מקום סגור, ונותנים לטבע לעשות את שלו. כשלא נותרת טיפת לחות, מפוררים את העלים המיובשים לצנצנת סגורה ומאחסנים.

ייבוש במגש מאוורר

שיטה מסורתית נוספת, המופיעה בהיסטוריה של הקולינריה והרוקחות:

מורטים את העלים מהגבעולים, ומניחים אותם לייבוש על מסננת המונחת על מגש במקום בטוח – מוצל וממוזג, עם כמה שפחות אבק והכי חשוב – בלי רוח שתפזר את העלים.

איך בודקים שזה מוכן?

לוקחים עלה בכף היד ומועכים אותו – אם הוא מתפורר בקלות, סימן שהתבלין מוכן לאחסון.

איזה עשבים קל ומומלץ לייבש ולשמר?

שתי שיטות הייבוש באוויר עובדות הכי טוב עם עשבים עם תכולת מים נמוכה כמו רוזמרין, אורגנו, טימין, מרווה, לואיזה, זעתר. עשבי תיבול טריים ואורגניים מאיכות מעולה אפשר להזמין בחנות שלנו.

עשבים לחים יותר כמו בזיליקום, עירית ונענע יידרשו לרוב תהליך אגרסיבי יותר של ייבוש חשמלי, שעשוי לפגוע בטעמם. כדי לשמור אותם טוב יותר כדאי פשוט להקפיא אותם.

איך משתמשים בעשבי התיבול היבשים?

מיד בסיום תהליך הייבוש והאחסון אפשר להתחיל להשתמש בתבלינים שהכנתם:
לשימוש בבישול, לוקחים גבעול ומפוררים בקלות את העלים לתוך הסיר.
כפית אחת של עלים יבשים מפוררים שווה לכף עשבי תיבול טריים במתכון.
התבלין המיובש יכול להחזיק עד שנה באחסון טוב. ברגע שהוא מאבד את צבעו, הוא מאבד גם את טעמו.