חומר גלם עיקרי: ירקות כתומים
אם יש משהו שמשמח אותי בכל פעם מחדש והופך אותי בשנייה לאיזו ילדה קטנה וצוהלת- זה לגלות במקרה, כל מיני טריקים כאלה בבישול- שהחיים שלי אחריהם פשוט לא נראים אותו הדבר. נו, אתם יודעים, כל מיני המצאות כאלה קטנות ☺
זה בדיוק הסיפור עם המרק הכתום הזה. עד שגיליתי את הטריק שאני הולכת לחשוף בפניכם, תמיד חשבתי שמרקים כתומים וטחונים הן מעין נוזלים אנמיים כאלה עם מרקם וטעם שמזכירים מזון לתינוקות. אף פעם לא ממש הבנתי למה אנשים תמיד מתלהבים בחורף ממרקים כתומים :/
בינינו, כל מה שמפאר את המרקים הטחונים האלה, זה השמנת וההקרמות גבינה למיניהם, ואת זה אני גם ככה לא אוכלת. אז…הופה! בדיוק כאן נכנס הטריק!
בכל הטרפת הטבעונית סביב קשיו וכל הממרחים והשמנות שנוצרה סביב אותו אגוז, מצאתי את עצמי ניצולה על ידי אותו הקשיו, ממצוקה קשה של מרק כתום ואנמי.
מכאן נוצר המתכון הזה, שאין, פשוט אין, מי שיטעם אותו ולא יתאהב בכם בשנייה, בזכותו!
ממליצה בחום, להכין כמות גדולה, כי בוודאות תדרשו לקערה נוספת.
ואם לא, המרק נשמר מצוין בהקפאה.
רכיבים:
2 גזרים גדולים
1 דלורית בינונית
1 בטטה גדולה
2 בצלים לבנים בינוניים
קוביית ג'ינג'ר
2-3 שיני שום יבש/ טרי
חצי כפית קינמון
קורט מלח הימלאיה
חצי כוס קשיו טבעי (עדיף אורגני)
כף שמן זית/ קוקוס
1/2 כוס ציר ירקות (לא חובה! טיפ להכנת ציר בתחתית המתכון*)
אופן הכנה:
1.משרים ללילה את הקשיו בקערה עם מים פושרים.
2.מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות יחסית גסות, בערך בגודל של 1X1 ס"מ.
3.קולים בסיר רחב שוליים את הבצל, עד להזהבה ומעט התקרמלות. כף שמן אמורה להספיק, אם תוסיפו כל פעם קצת מים במקום עוד שמן. (נא להכיר, שיטת הקלייה במים במקום שמן!)
4.מוסיפים לסיר את כל שאר הירקות, התבלינים, הג'ינג'ר והשום וכן את ציר הירקות (למי שיש*). מוסיפים מים לסיר עד לקו הירקות ומכסים את הסיר. משאירים להתבשל, עד שכל הירקות רכים (אבל לא מתפוררים). מתקנים תיבול אם צריך.
5.לאחר מכן, מורידים את המרק מהאש, ומוצאים בערך כ-70 אחוז מהירקות (בלי הנוזלים) ומכניסים לבלנדר.
6.מערבלים היטב בבלנדר את הירקות שהוצאנו מהמרק יחד עם הקשיו שהשרנו (וסונן מהמים). עם העירבול, תקבלו תערובת סמיכה במיוחד וללא גושים או חתיכות בכלל.
7.מערבבים את העיסה שקבלנו מהבלנדר יחד עם שארית הירקות והנוזלי מרק שבסיר. למעשה, המרק שיתקבל יהיה ברובו טחון עם חתיכות ירקות כאלה. כמובן שאפשר גם לטחון את כל הירקות. אבל תמיד תקפידו להפריד בין הנוזלי מרק לבין הירקות הטחונים, כי אם לא, תקבלו מרק דחוס וכבד מאוד, שלא כיף לאכול.
**טיפ קטן בנוגע לציר ירקות:
היות ואתם כבר מקבלים הביתה מדי שבוע את מבחר הירקות האורגניים שבעונה, אין כל סיבה שלא תאצרו את מיטב המינרלים שטמונים באותם ירקות ואחת לכמה זמן תכינו לכם סיר של ציר ירקות. זה פשוט וקל, ממש לא מורכב כמו שזה נשמע. ציר ירקות מכינים משלל הירקות שנותרים לכם מכל מיני שימושים אחרים שיש לכם במטבח. למשל: הכנתם סלט ונשאר חצי גזר? מעולה, לסיר! הכנתם ירקות בתנור ונותרה חצי בטטה? מעולה, שימו גם אותה בסיר! הוסיפו לכל השאריות מעט מים ובשלו ארוכות. חישבו על זה כמו תמצית של תה שמכינים ממנו קנקן, רק עם ירקות. אח"כ, קררו את הציר ושמרו בקופסאות קטנות בפריזר. תוכלו להוסיף אותן, למרקים, לרטבים, מוקפצים ועוד.
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה