התוצרת של הקיץ עוד שניה כאן, אבל למה לחכות?
בחנות יש כבר פלפלים אורגניים במגוון סוגים וצבעים, וזה הזמן למנה טבעונית וקלילה של פלפלים ממולאים אורז וירקות.
מרכיבים
- ¾ כוס אורז מלא לא מבושל
- 6 פלפלים בינוניים בצבעים אדום, כתום, צהוב או ירוק
- 3 כפות שמן זית
- בצל גדול חתוך לקוביות
- כוס פטריות פורטובלו/שיטאקי/שמפניון פרוסות
- 2 גזרים קטנים פרוסים
- 1 קישוא חתוך לקוביות
- ¾ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- ¾ כוס מחית עגבניות אורגנית
- מלח, פלפל, וצ'ילי טחון לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות
- מרתיחים מים ממולחים בסיר קטן ומבשלים את האורז לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים
- מסירים את החלק העליון של הפלפלים ומניחים בצד את ה"מכסים", מנקים את החלק הפנימים, שוטפים ומניחים בתבנית אפייה משומנת
- מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל עד לריכוך
- מוסיפים את הפטריות, הגזר והקישואים ומטגנים תוך ערבוב 8 דקות ומסירים מהאש
- מוסיפים את האורז המבושל, הפטרוזיליה ומחית העגבניות ומערבבים
- מתבלים את התערובת במלח, פלפל וצ'ילי
- ממלאים את הפלפלים וסוגרים ב"מכסים"
- מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות עד להשחמת הפלפלים
- מקשטים בפטרוזיליה ומגישים
בתיאבון!