לאוכל שהילדים שלנו אוכלים יש השפעה גדולה על בריאותם. תזונה נקייה ומזינה תורמת למצב הרוח ולמצבו הרגשי של הילד. היא יכולה למנוע מצבים כמו דיכאון, חרדות חברתיות והפרעות קשב וריכוז.
אז.. איך אפשר לחנך את הילדים שלנו לאכילה בריאה ומזינה באופן שיאפשר להם לגדול ולפתח בעצמם הרגלים בריאים?

כהורים לילדים ולמתבגרים, אנחנו מוצאים את עצמנו מתמודדים לא פעם עם האתגר של תזונה בריאה.
הילדים שלנו מוקפים בפיתויים. בבית הספר, אצל חברים וגם ג'אנק פוד שמגיע מבני משפחה שרוצים לפנק אותם. הפרסום המסחרי פונה לילדים ונמצא בכל מקום. הוא מפתח אצלם רצונות למאכלים שונים, והרבה פעמים משתמש באשליה שהמוצרים המעובדים שהם רואים למעשה ממש בריאים.
הורים לילדים בררנים מתמודדים לא רק עם השאלה מה נכין היום, ואיך נצליח לגרום להם לאכול את זה, אלא גם עם הדאגה שהילדים לא יקבלו את כל הוויטמינים והמינרלים שהם צריכים.
כמו כל עניין חינוכי – גם באוכל, הדרך הטובה ביותר היא במתן דוגמה אישית.
אבל לפעמים – צריך גם לדבר :-)
מה *לא* כדאי לאמר לילדינו על תזונה?
אנחנו מנסים לאכול טוב ולבחור את המאכלים שיתרמו לגופנו בצורה הטובה ביותר. אבל כשאנחנו מדברים על זה עם הילדים, כדאי לנקוט במשנה זהירות. כך למשל – כדאי להיזהר מהשימוש במילה "בריא".
כשאנחנו מתחילים לתייג אוכל כ"בריא, "לא בריא" או "ג'אנק פוד" מתחילות הבעיות. ילדים קטנים רואים זאת במונחים של שחור ולבן. כל עוד אנחנו לא חיים לבד במדבר, הילדים שלנו יפגשו אנשים שאוכלים את המזונות שהגדרנו כ"רעים". הם יציעו להם,
הילדים יאהבו וירצו עוד.
כשמוצר מזון מסוים מוגדר כרע, לא בריא או זבל, נגרום לילדים שלנו להרגיש רע כשהם נהנים ממנו. אנחנו גם נייצר התנגדות, ונפתח פתח למאבקי כוח בנושא אוכל בהמשך.