ראש סלרי בגודל בינוני צעיר ופריך ושאינו סיבי, זה לא עניין כל כך פשוט למציאה. אך אם כבר מצאתם כמה כאלו, כדאי לכם לנסות ולבשל אותם בנוסח עדות הבלקן. מתכון זה הינו מהיר הכנה, קל לביצוע, בריא וטעים מאד. הוא הכי טעים בטמפרטורת החדר או מחומם קלות, וגם ילדים אוהבים אותו מאד בשל מתיקות ההדרים שבו. רק בריאות!
רכיבים:
- 2-3 ראשי סלרי בגודל בינוני צעיר וטרי
- 2 לימונים סחוטים
- 3 גזרים יפים קלופים וחתוכים באלכסון בגודל בינוני ובכל צבע שיש לכם
- 1 -2 שורש פטרוזיליה (אופציונאלי בלבד, רק אם אוהבים)
- 2 כוסות מים
- 2 כפות סוכר שטוחות
- 1 כף מלח שטוחה
- 4 כפות שמן זית
- 2 תפוזים סחוטים
אופן ההכנה
- קולפים את ראשי הסלרי היטב, מנקים מנגעים שונים ושאריות שורשים באם ישנם, קולפן רגיל הכי יתאים למשימה זו.
- קולפים גם את הגזרים ושורש הפטרוזיליה, וחותכים הכל בצורה נאה ומוסיפים לסיר. את הגזרים כדאי לחתוך באלכסון ואילו את ראשי הסלרי חוצים מלמעלה, ואז פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
- מוסיפים את שאר הרכיבים ויוצקים את מיץ התפוזים מעל כל התערובת
- מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה מעל אש גבוהה עם מכסה סגור
- מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה- 20 דקות נוספת על אש נמוכה.
מגישים בצלוחית אישית, את הרוטב שנותר בצלחת או בסיר ניתן ללגום בהנאה כחלק מהמנה.
בתיאבון!