הדלעת היפנית היא דלעת מיוחדת במינה: יש לה קליפה דקה, וצורה כמעט עגולה.
אפשר פשוט לצלות אותה בתנור – עם הקליפה, אבל הפעם בחרנו להביא לפניכם מתכון שמשלב אותה עם טחינה ותבלינים, ובסופו מתקבל "חומוס דלעת" לעילא ולעילא!
אז קדימה – להכנה.
מרכיבים
- דלעת יפניתקלופה וחתוכה לפלחים בעובי 2 ס"מ
- 3 שיני שום
- 3 כפות טחינה אורגנית מלאה
- 1/4 כפית כמון
- קורט קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 2-3 כפות שמן זית
- להגשה: מעט שמן זית, פפריקה ופטרוזיליה
אופן ההכנה
- מערבבים את הדלעת ושיני השום עם שמן זית בקערה כך שיתכסו מכל הצדדים
- קולים את פרוסות הדלעת ושיני השום המשומנות בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 25 דקות – עד שהדלעת מתחילה להשחים, ומצננים מעט
- מכניסים את כל המרכיבים ביחד עם הדלעת למעבד מזון וטוחנים עד דק
- מתקנים את התיבול במידת הצורך
מגישים בקערה עם מעט שמן זית, פפריקה ופטרוזיליה מעל.
בתיאבון!