שלום ואור חדש לכולם
חדשים השבוע:
מבצעים ודברים שלא כדאי לפספס:
- בק צוי וכרוב סיני יפהפיים מערן האורגני מנטעים.
- עלי גפן חמצמצים וצעירים (למילוי וגם טרי לסלט), צמחי תבלין ומרפא מהרי ירושלים שנקטפים באהבה ובתובנה ע"י החקלאים/מלקטים ירון, דוידי ואילנה.
- בטטה מעולה מגן האור – קיבוץ גלאון שמשתמרת לה באופן מסורתי בתוך האדמה היבשה ללא קירור בכלל, ומגיעה משם ישרות אליכם למטבח.
- הרבה שורשים מהאדמה – בעונה זו יש שפע של פקעות ושורשים מעובים. צנוניות מכמה סוגים, סלרי ופטרוזיליה שורש מקסימים, בצלים מוצלחים למיניהם, גזרים, לפת, סלק, ועוד במגוון.
______________________________ ______________________________
התחלנו להשקיע בדף הפייס בוק שלנו, יש שם פוסטים שמגרים את המחשבה, תמונות וקישורים ישירים לחקלאים ולמה שקורה בשטח, המלצות ובעיקר הרבה רגש וכיוונים חדשים שאנחנו חוקרים בשביל כולנו.
בקרו אותנו, תעשו שר ולייק, זה יעזור לנו לדעת שאתם איתנו גם שם :)
ותודה רבה לאופיר אביגד שלאחרונה התחיל לטפל לנו בניהול המידע בדף ומאיר לכולנו דרך חדשה.
______________________________ ______________________________ _
החקלאים מכינים במלוא המרץ את השדות לגידולי הקיץ, תירס, אבטיח מתוק, מלונים, נקטרינות, פירות קיץ והפתעות נוספות צומחות להן בשדה ואנחנו מצפים לקראת יוני לשפע חדש ומרענן.
הרבה שורשים כבר אמרנו הנה מתכון פשוט וטעים למרק,
מרק סולניים מהאדמה:
כדאי שיהיו:
2-3 בטטות בינוניות (פרוסות דק)
5-4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות)
קצת שורש סלרי ושורש פטרוזיליה (מעט מאוד, חתוכים לקוביות, רק לתיבול)
2-3 שיני שום (פרוסות)
2-3 כפות שמן זית איכותי (הכי כיף לקנות ישר מהכרם)
4-5 כוסות מים
מעט עלי מיורם טרי או אזוב
מעט פפריקה (ככה לפזר עם האצבע פעם אחת)
להגשה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
איך מכינים:
מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים קלות את הבטטות כ2-3 דקות,
מוסיפים את תפוחי האדמה 2-3 דקות נוספות
מוסיפים את שיני השום, המים (רצוי שיהיו כבר רותחים), השורשים של הפטרוזיליה והסלרי.
מוסיפים את עשבי התיבול והפפריקה ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כחצי שעה.
מרסקים את המרק בבלנדר (אפשר גם להעביר דרך מסננת בחזרה לסיר לשיפור המרקם)
בשלב זה אפשר גם להוסיף עוד כוס מים אם רוצים לדלל ולבשל עוד מספר דקות על אש בינונית אם צריך לאחד את הטעמים.
טועמים לפני ההגשה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
בהגשה בוזקים קצת משמן הזית על כל קערת מרק.
מאוד כיף לאכול עם קרוטונים ביתיים שמכינים בינתיים בטוסטר:
פשוט חותכים כמה פרוסות לחם ישנות לקוביות קטנות, מערבבים את הכל בקערה עם מעט שמן זית, מלח ותערובת זעתר ומכניסים לטוסטר או לתנור להשחמה קלה בחום גבוהה.
ציטוט השבוע:
"עץ בן שבעים שנכרת – לא יוכל לבוא במקומו שום מבנה מועיל חדש. אין תמורה לעץ עתיק.
המשמיד עץ כזה עוקר שורשי אדם. אין שום בניין או חשמל חשוב יותר מעץ
אקליפטוס עבות, שקמה ישנה, חורש אלונים. הם שורשי האדם.
בניין תוכל להקים כאן או שם ולעץ בן מאה אין תמורה.
אין זו רק ונדליות אלא ערעור העתיד. ובאיזו קלות עוקרים אצלנו.
תמיד נמצא שעצים מפריעים למישהו או למשהו,
אקליפטוס עבות, שקמה ישנה, חורש אלונים. הם שורשי האדם.
בניין תוכל להקים כאן או שם ולעץ בן מאה אין תמורה.
אין זו רק ונדליות אלא ערעור העתיד. ובאיזו קלות עוקרים אצלנו.
תמיד נמצא שעצים מפריעים למישהו או למשהו,
לקו הישר של המדרכה או לחוטי החשמל או לאיזה כיכר קטנה שמישהו יזם בדמיונו קצר הכנפיים…".
דברי בן גוריון בכנסת – 17.12.1962