התאנים מתקרבות לסוף עונתן ואיך אפשר להיפרד מהפרי הכל כך מיוחד הזה ללא מתכון תאנים ממולאות.
מצרכים:
15 תאנים בגודל בינוניגדול
חופן צנוברים
גוש גבינת פטה או בולגרית 16%
גבינת מוצרלה
(לווריאציה הטבעונית אפשר להחליף את הגבינות בתחליף גבינה קשה במרקם פטה/בולגרית או מוצרלה)
2-3 כפות פירורי לחם
1 ראש שום קלוף וכתושחתוך דק
2 בצלים סגולים בגודל בינוני
שמן זית
מלח
פלפל
חומץ בלסמי
אופן הכנה
קוטמים את ראשי התאנים ושומרים בצד, אנחנו נשתמש בהם לכיסוי התאנים לאחר שנמלא אותן.
עם כפית "פריזיאן" או כפית קטנה ועדינה מגלענים את פנים התאנה ושומרים בקערה בצד בכדי להוסיף למילוי, מקפיצים שני בצלים סגולים בינוניים מקררים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גבינות פטה או בולגרית עשירה, ועוד גבינה בסגנון מוצרלה, צנוברים מוקפצים, פרורי לחם, שום, שמן זית מלח ופלפל..מחברים כל אילו למסה אחת ויוצקים בזהירות לתוך גוף התאנה וסוגרים עם הראש ששמרנו בצד, בתנור שחומם מראש (טורבו, בלי גריל עליון) ל190-200 מעלות אופים כ35 דק, מוצאים למנוחה כ2-3 דק, מעל יוצקים חומץ בלסמי מצומצם ותיאבון
המתכון באדיבות שי עמית מאמן כושר פרטי ושף המתמחה במאכלים קולינרים בסביבת lowcarbs וlowfat