תופעה מדהימה ומעוררת מחשבה בעולמנו,
אנחנו חיים בעולם של שפע, לכאורה לא חסר לנו כלום, למען האמת יש סביבנו עודף מהרבה דברים שהיו מספיקים לנו גם במינונים הרבה יותר קטנים, ועדיין כשזה מגיע למזון אנחנו חווים לרוב תחושה מסויימת של חוסר ומרגישים במשך היום תחושות רעב מדומות שמושכת אותנו להכניס לגופנו מזון גם כשהגוף לא ממש זקוק לו,
זה עוד יותר מוזר כשפוגשים את תופעת עודף המשקל שאצל רובנו היא עניין שבשגרה ובדרך כלל נהוג לחשוב שמי שיש לו עודפי משקל הוא עם 'עודפים' של מזון בגופו אך בפועל ההיפך הוא הנכון, ככל שאנחנו מלאים יותר המצב הפיזי שלנו משקף את תחושת החוסר הפנימי שאנחנו חיים בה, ובמקרה הזה מעידים בהרבה מקרים גם על חוסר פיזי וגם נפשי, שהצריכה העודפת באה לחפות עליהם.
כשזה מגיע למזון, החוסר שקיים אצלנו כתופעה בחברה המערבית הוא שילוב של רוח (רגשות, מחשבות, תחושות) וחומר. והוא בהרבה מובנים מה שגורם לעובדה שלא משנה כמה נאכל, תמיד נרגיש שאנחנו צריכים יותר ואפילו ביחס ישיר לכמות, כלומר, ככל שנאכל יותר כך נרגיש שחסר לנו ממנו יותר.
החוסר שאנו נתבונן בו ונכיר בו הוא הצורך שלנו בחיבור למזון, והתחושה עובדת כך, ככל שתחושת הניכור שלנו מהמזון שאנחנו צורכים תהיה גדולה יותר, כך נצרוך ממנו יותר ובלי קשר לרעב אמיתי, עדיין נרגיש שמשהו חסר לנו, ומתווסף לזה גם הפן הפיזי כמובן, שאומר שככל שהמזון שלנו פחות מזין, כך הגוף יבקש ללעוס יותר ממנו כדי להחליף את תחושת החוסר, בעודף המדומה. בלי קשר לטעמו שזה עניין נרכש.
להתרכז לרגע בתחושות וברגשות,
הגוף שלנו חווה בעולם של שפע, את האכילה כהזדמנות פז להתחבר למקור האנרגיה האין סופי, במיוחד בעולם של צריכה רבה ומגוונת של מידע והעמסת רגשות מאין ספור גירויים על המערכת שמחזקים את תחושת הניכור, יחד עם זאת טעימה ואכילת מזון כבר מזמן הפכה לתופעה שיטחית בעולמנו.
כשזה מגיע למזון, הגוף שלנו רוצה וצריך חיבור נוסף ואמיתי, ממש כמו זה שאנחנו מצפים לו במערכת יחסים טובה, או בזמן שאנחנו נהנים להאזין למוסיקה האהובה עלינו, או כל דבר אחר בחיים שממלא אותנו מבפנים ומבחוץ, כך אנחנו נמצאים גם במערכת יחסים עם המזון שלנו ומומלץ לכל אחד ואחת מאיתנו לשאול ממה מורכבת מערכת היחסים שלי עם המזון שאני צורך ואיך היא מזינה אותי.
ותוך כדי שאנחנו שואלים את השאלה הזו, כדאי להיות מודעים לכך שמכלול הדברים שמשפיעים על מערכת היחסים של הגוף והנפש עם המזון שלנו הוא רחב מאוד ומכסה ומזין צדדים רבים בנו.
אז איך אנחנו מציעים להתחבר למזון בצורה שגם יזין אותנו, גם יהיה טעים וגם ישחרר אותנו מתחושת הרעב ובמיוחד מהשיעבוד למזון מעובד, יחד עם להפתר מתחושת החוסר והריקנות שמלווה אותנו רגע לפני שאנחנו מתחילים לחפש בארונות המטבח משהו 'לנשנש'.
להתחבר למזון טוב ממקום טוב
1. תשומת לב למקור המזון וטיבו, צורכים בעיקר תוצרת טריה, ממש מכניסים לצלחת ולבית פחות מזון מעובד ומרוחק, להשקיע בלדעת ולהכיר את שמות החקלאים שלנו, שיטות הגידול, להתרכז בחקלאות אורגנית ובת קיימא, להכיר את סוגי החקלאות שמלכתחילה עוסקות בחיבור בין החקלאי, לאדמה ולאדם.
2. להתרכז בפירות וירקות מקומיים ועונתיים, עונתיות המזון מחברת אותנו לזמן, לאיכות המזון ותכונותיו הוויטליות עם דגש על נגישות גבוהה למזון טוב וזמין בבית.
3. אהבת המזון, חשוב מאוד להתרכז במזון טרי ופחות מבושל, לאהוב את המזון שלנו ולוודא שהוא טעים לנו ולא פחות חשוב להתחיל להרגיש איך הוא משפיע עלינו גם לאחר הארוחה ולהתרכז במה שמשפיע עלינו לטובה.
4. ניקוי, לוודא שאנחנו צורכים מזון לתוך מערכת נקיה, שיכולה לתקשר איתנו בצורה טובה , מהירה ויעילה. כמה שפחות מיסוכים של עיבוד מזון, יעזרו לנו לפתח מערכת עיכול יציבה ורגישה מספיק לקחת אותנו את כל החיים קדימה עם תחושת חיבור ושמחה.
5. הקשבה, יכולת הקשבה מלאה לצרכי הגוף והסכמה ללכת בדרכו, מתפתח באופן איטי, סבלני וטבעי.
6. אכילה מודעת, אכילה בנחת בשעות הערות, לתת לעצמנו את הזמן להריח את המזון, להנות מצבעו וללעוס היטב, לטעום את הטעמים ולהרגיש את המרקמים, לבלוע בזמן, ולהרגיש תחושת שובע אמיתית, כזו שלא מעייפת אותנו ולא מכבידה על הגוף.
7. לחוש את תחושת הגוף לאחר הארוחה ובמשך היום ולהתחבר להשפעות המזון על כל גווניהן ועל פי כך להמשיך לחדד את ההתכווננות לתזונה המתאימה לנו באופן אישי.
8.להתחבר לתהליך ולליווי שתומך, עוזר ומעצים אותנו ואת הסביבה שלנו. גם ליווי מנטלי/רגשי ונפשי לצד ליווי של חקלאים וספקי מזון שתומכים בחיים, תוצרת טריה ונקיה באספקה קבועה היא מפתח חשוב מאוד להצלחת התהליך, להיות בסביבה שבה המזון הראוי עבורנו נגיש בקלות, זה יתרון קריטי להתחברות לתהליך מושלם.
9. להתחבר לאדמה, כל המזון הטוב מקורו באדמה, לאדמה יש יכולות תומכות חיים שתורמות לצמיחה, איזון ופריקת מתחים, ואין לה תחליף.
כולנו נולדנו לדרוך עליה, לגעת בה, לעבוד אותה ולחוות דרכה את תהליכי הצמיחה ומחזורי החיים. שהייה בטבע, אכילה בטבע ועבודת אדמה הכוללת פעילות גופנית באוויר הפתוח, עוזרים מאוד להתחבר לעצמנו.
10. אווירה בריאה ואוהבת סביב המזון ובקהילה. לקבל באהבה והודיה את חיינו, את הסובבים אותנו, תזונה נכונה והקשבה לאורח חיים נכון עבור עצמנו מושכים אליהם המון תשומת לב ועניין, הטבע מזמן אותנו להיות מנהיגים של שינוי שכל הסביבה רוצה ומקבלת בברכה, אם נשכיל לעשות זאת ממקום של אהבה ושמחה.
תודה לכל הגיבורים והגיבורות שלא מוותרים על הבריאות של כולנו ושל הסביבה כדי להיות כלי להפצת אור בעולם.
הדברים נכתבו על בסיס ניסיון אישי שלי במסע הארוך והמתוק בדרך לבריאות, על הדרך ירדו ממני 30+ קג במשך כ8 חודשים וזה היה החלק הכי קל..
כמה כיף להיות בריא,
כמה טוב לאכול נכון.
דוד עובדיה