חומרי גלם עיקרי: ירקות העונה (מהסל השבועי כמובן)
במטבח, יש לי התמכרות קטנה. מודה. הנה, מספרת לכם.
זה משו שאני עושה בזמן שלא משנה אם אני רעבה או לא, לא משנה אם יש לי עבור מי לעשות את זה או לא, וזה לא משנה אם יש לי את האמצעים לעשות את זה או לא.
אני סיון, ואני מכורה לכדרור קציצות. כן, כן, משו במהלך הזה, של לקחת חומר בין הידיים וליצור ממנו מנות אישיות ושמנמנות של קציצה שתתחמם לה בתנור, משו בדבר הזה, תמיד גורם לי לתחושה של בית. ולכן, עם המעבר לתזונה טבעית, אחת הדאגות העיקריות שלי הייתה, שאצטרך לוותר על הפעולה הזו שאני כה אוהבת, כי הרי, מה למעשה נשאר להדביק אחרי שהורדתם מוצרים מן החי? מה מדביק יותר טוב מביצה, בכלל?
אווו… כמה התבדיתי. אחרי לא הרבה זמן, נחשף לפני עולם שלם של קמחים ועזרים להדבקה, שמעבר לערכם הבריאותי, היו גם כל כך הרבה יותר טעימים!!!
אז כמובן, שהיה זה רק ברור שלקחתי את חבריי הטובים, הירקות והתבלינים והרכבתי לכם מתכון שימחיש לכם שלעבור לתזונה טבעית, זה לא רק קל ובריא, אלא, זה גם מוציא ממכם את ה"מאסטר שף" שלכם שלא נרשם לאודישנים.
קציצות טבעיות, גרסת הטבע, HERE IT IS !
מתכון השבוע: קציצות ירקות
מתכון ל20 קציצות קטנות
רכיבים:
כוס עדשים כתומות חצויות
3 כפות טחינה
חופן עלים ירוקים למיניהם קצוצים היטב
קישוא מגורר קטן סחוט מנוזלים
פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנטנות
בצל קטן
קורט מלח הימלאיה
קורט כמון
קורט פלפל שחור טחון
קורט זרעי כוסברה טחונים
קורט שום גבישי
קורט מלח הודי שחור
שמן קוקוס
אופן הכנה:
1. בישול עדשים: מבשלים במים את העדשים (כמו פסטה) עד להתפוררות מוחלטת. מסננים, סוחטים ביד מנוזלים ומחכים להתקררות מוחלטת.
2. קולים את הפלפל והבצל עם שמן קוקוס עד להתרככות חלקית. מערבבים את העדשים עם הירקות, העלים הירוקים, הקישוא , התבלינים והטחינה עד לתערובת אחידה.
3. מערבבים עם הידיים, במידה והתערובת לא דביקה מספיק – הוסיפו לה עוד טחינה.
4. משמנים נייר אפייה ומכינים את הקציצות. כל קציצה כדאי להכין ממספר כפות מהבלילה, יש להדק היטב את הקציצות.
5. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך בערך שעה.
6. חשוב מאוד להפוך את הקציצות ולבקר אותן בתוך התנור מדי פעם (אל חשש בפתיחת דלת התנור, לא יקרה כל נזק), יש להפוך את הקציצות במידה והן משחירות או נדבקות לתבנית. ולחכות להתמצקות מוחלטת שלהן.
הערות
- חשוב להמתין להתקררות מוחלטת לאחר הוצאת קציצות מהתנור. כשהקציצות חמות הן עדיין דיי שבירות במידה מסוימת והדבר שונה מצורתן הקרירה, שגורם להתמצקותן.
- חשוב להקפיד על נושא האפייה: אפייה ללא נייר אפייה בוודאות תגרום להדבקות לתבנית ועדיפות רבה לשימוש בתבניות מסיליקון שתורמות להתגבשות הקציצות / פשטידות או פשטידה. אל תוותרו על פרטים חשובים אלה.
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה