עלה בי חשק להכין ארוחה צבעונית ושמחה, מבלי לפגוע בערכים התזונתיים שנמצאים בירקות טריים. אמנם ישנה הגירסה המוכרת של פלפלים ממולאים באורז, אך אני חיפשתי אפשרות מלהיבה שאינה דורשת בישול. המתכון פשוט מאוד להכנה ואידאלי להגיש אותו כמנה מקורית לאורחים. מכוון שאין שום צורך להשתמש בכיריים או בתנור, גם ילדים יכולים להשתתף בהכנתו בהנאה. העקרון המנחה הוא לשלב ירקות צבעוניים וטריים, שכמעט תמיד נמצאים בבית, ולערבב אותם יחד לכדי עיסה מעוררת תאבון וחיוכים. האסטתיקה של המנה מעודדת אכילה של מזון חי, החיוני כל כך לגוף ולבריאות שלנו.
ואולי אפילו תצליחו לגרום לכמה חברים להתפלא – כמה טעים זה יכול להיות.
מרכיבים אורגניים:
4 פלפלים בצבעים שונים
1 אבוקדו בשל ורך
1 גזר גדול מגורד
3 עגבניות חתוכות לקוביות
½ בצל קצוץ
2 כפות זרעי חמנייה
כף שמן זית
½ לימון סחוט
מעט מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומוציאים את הגרעינים. מכניסים לקערה את התכולה של האבוקדו ומועכים. מוסיפים את הירקות הנותרים ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל. מערבבים הכל יחד באופן אחיד. ממלאים כל פלפל בשתייים-שלוש כפות גדושות של העיסה, ומכסים חזרה בחלק העליון שלהם.
ניתן לגוון בכמה טיפות של שמן שומשום ולקשט בעלי קורנית (תימין) ריחנים.
אין צורך להתאפק – אפשר להתחיל להנות מיד
בתאבון!
צילומים: מיטל שרף
תוצרת אורגנית: האורגני משלוחי מזון טוב