פטריות שימג'י עדיין לא נטמעו לגמרי במטבח הישראלי אבל הן בדרך לשם. הן מקור מזין במיוחד ומכילות מגוון של רכיבים תזונתיים, אבל המרקם העדין שלהן והגוף הדקיק שלהן הוא מה שמוסיף להן קראנצ'יות והתאמה מושלמת לספגטי.
פטריות שימג'י חומות ידועות במרקם בשר רך ועשיר בטעם כשהן מבושלות כראוי. מקורן הוא בסין, ולאחר מכן גודלו באופן פופולרי יותר ביפן ובמדינות אירופה.
פטריית שימג'י יכולה להיות חומה או לבנה-שנהבית, ולמעשה יש כמאה סוגי שימג'י. הן גדלות באופן מיוחד כאשכולות קטנים עם גבעולים מחוברים, כשהבסיס של האשכול עבה וספוגי. בטבע, פטריות שימג'י חומות גדלות בדרך כלל על החלק התחתון של עצי אלון.
פטריות אלו פופולריות מאוד בגלל הטעם שלהן והמרקם הבשרי וקראנצ'י. בנוסף, הן מקור בעל ערך רב של חומרים מזינים טובים לבריאות. הן מכילות כמות נאה של חלבונים וסיבים, וכן הרבה אשלגן, סידן וברזל