בואו נסתלק!
מהבוקר ראשי מסתחרר במחשבות על פוסט הסלק שאני הולכת לכתוב היום. אני אישית משוגעת על סלק, ירק שחווית האכילה שלו כלכך חזקה, צבעונית ואפקטיבית.
בסלק יש חומצה פולית (שימו לב, הריוניות) ברזל, אנטי אוקסידנטים והמון דברים טובים שלא אפרט כאן, כי הרשימה היא כמעט אינסופית. סלק בהחלט לא משאיר אותנו אדישים: הצבע האדום הדומיננטי כלכך והטעם המתקתק. לי יש הרגשה של הפתעה שכזו בכל פעם שאני אוכלת סלק, כאילו זה לא יתכן שהטבע יארגן ירק כלכך אדום, כלכך מבריק ועם זאת כלכך עדין.
זה ירק מאד ורסטילי ומעורר יצירתיות. יש המון שיטות הכנה וצירופים שאפשר לעשות איתו.
באופן אישי אני אוהבת לגרד אותו חי ולהוסיף לסלט, אבל סלק גם מאד אוהב להצלות בתנור :הוא מצויין גם כקרפצ’יו, בתוך חומוס וכרוטב לפסטה. יש שמכניסים אותו לעוגות שוקולד ויש שמחמיצים אותו.
בלי הרבה דיבורים, הנה אפשרות אחת
רוטב סלק לפסטה:
4 סלקים קטנים
3 שיני שום
חצי כוס יוגורט (לטבעונים, רבע כוס קשיו מושרית בחצי כוס מים לשעה, ואז טחונה בבלנדר עם המים)
כפית חרדל מאיכות טובה
כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל
בזיליקום
שקית מהפסטה האהובה עליכם
שמן זית
שוטפים את הסלקים ומנקים את הקצוות. אם הסלק גדול אפשר לחתוך לשניים. מניחים בתבנית יחד עם שיני השום הלא מקולפות ואופים בין 40 דקות לשעה, עד שהסלק מתרכך וסכין חדה נכנסת לעומקו בקלות.
(המלצה אקולוגית: אפשר להשתמש בתנור לצליית ירקות שונים בו זמנית, כך אנחנו מנצלים טוב יותר את זמן הפעולה של התנור.)
בינתיים מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על השקית. כשהפסטה מוכנה מסננים, שומרים כוס ממי הבישול ועל הפסטה המסוננת מזלפים שמן זית בנדיבות.
מצננים ומקלפים את הסלקים. הקליפה תרד בקלילות. לוחצים את השום ומוציאים את תוכנו לקערה עמוקה. את הסלקים קוצצים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את החרדל, החומץ והיוגורט וטוחנים בבלנדר ידני או מעבד מזון.
אם רוצים רוטב נוזלי יותר, מוסיפים קצת ממי הבישול של הפסטה. מחממים בזהירות בסיר (לא להרתיח! אנחנו לא רוצים שהיוגורט יתפרק) ומוסיפים את הפסטה. מפרקים את עלי הבזיליקום מן הגבעולים ומפזרים מעל.
הולך מצויין עם גבינת עיזים רכה ומעולה לשבועות!
פוסט והמתכון מאת איילת מאיר