הדבר הראשון שמבחינים בו כשמגיעים לחוות פטל ארץ – הן רמות הטיפוח הגבוהות, והקיימות.
כל פינה וכל חלקת אדמה במקום מקבלת תשומת לב והתייחסות, יש מגוון של גידולים שונים על האדמה ומעליה, הכל פורח וצומח, ומקבל הרבה תשומת לב.
פגשנו את דוד מ"פטל ארץ" לשיחה על הרעיון, המקום והדרך, כמו גם כמה תכניות להמשך. אז קדימה.. מתחילים!
איך קם אדם בבוקר ומחליט שהוא מגדל פטל? מנין הרעיון?
הרעיון הגיע אליי אחרי שנים רבות בהן טיילתי בעולם, ראיתי מקומות העוסקים בחקלאות ובתיירות חקלאית. כשחזרתי לארץ, הבנתי שהאופן בו נעשית תיירות חקלאית בישראל יכול וצריך להיות אחר, וזה בעצם מה שאני עושה כאן – מייצר חוויה אחרת.
חוויה בוטיקית של משק לא גדול, שמציע חבילות תיירות מלאות ולא עמוסות, כאלה המאפשרות לקבוצות קטנות ומשפחות ליהנות מהחקלאות, מהתוצרת ומהטבע באופן פרטי ושקט.
אנחנו מגבילים את מספר המבקרים בחווה ללא יותר מ-50 ביום מלא, וכל הזמן מאזנים בין כמויות התוצרת המיועדות לקטיף עצמי ולהפצה.(המשך הכתבה אחרי הסרטון)
למי אתם מוכרים את התוצרת?
אין לנו הרבה לקוחות, ואת הלקוחות שלנו אנחנו בוחרים בהתאמה מיטבית. הם כוללים קומץ משווקים של תוצרת אורגנית שמתמחים בסחורה סופר-איכותית וטרייה עד לבתי הלקוחות (כמו "האורגני") וגם כמה מסעדות יוקרה שמקפידות על איכות חומרי הגלם בהם הן משתמשות (כמו מסעדת "בסטה בתל אביב).
בנוסף אנחנו כמובן מוכרים למי שמגיע אלינו לקנות.
למה דווקא פטל?
בחרתי בפטל מכיוון שזה גידול שנמצא עדיין בחיתוליו בארץ. הקהל עדיין לא מכיר אותו כגידול מקומי וטרי, אולם אלה שכן מכירים – הם לקוחות נאמנים שמייצרים ביקושים הולכים וגדלים. מכיוון שזה תחום יחסית חדש בארץ, עדיין יש כאן מקום לחקלאות בוטיקית ומצומצמת כמו שאני עושה.
האם כל אחד יכול לגדל פטל?
בגדול – כן. כל מה שנדרש הוא תשומת לב והשגחה, אבל זה ממש לא גידול מסובך.
מה עוד אתה מגדל?
אנחנו מגדלים פטל אדום, פטל שחור (אסנה) ואוכמניות. בנוסף כפי שאת רואה – החווה מלאה בגידולים עונתיים מתחלפים, ואנחנו גם מגדלים דבורים שמפרות את הפטל.
(ואכן החווה מלאה בהם: קייל, מנגולד, חסות, תירס לבן ועוד שפע של גידולים חקלאיים מוצלחים)
איזה פרי אתה הכי אוהב?
ללא ספק האסנה, שהיא הפטל הקדוש / שחור. הסיבה שאני הכי אוהב אותו היא שהוא בעיניי מבטא בצורה המלאה ביותר את ה"טרואר" – את האדמה שעליה גדל. אני יכול להבחין הבדלים בטעם בין פטל מאזורים שונים של הארץ, וכמובן שבין פטל מקומי למיובא. הפרי הזה גם עשיר בטעמים שונים ומגוונים מעבר למתיקות המופלאה שלו.
מי עובד בחווה?
מתנדבים מכל העולם עוסקים פה בחקלאות. הם גרים פה, עובדים פה, ומבלים את זמנם הפנוי ביחד. יש כאן בעצם קהילה נחמדה שאוהבת ועוסקת בחקלאות.
מה התכניות להמשך?
בגדול – יותר מהכל, ובעיקר יותר איזון. איזון בין סוגי הגידולים, בין קטיף עצמי ותיירות למשווקים אורגניים ומסעדות.
ולסיום – איך אפשר להגיע אליכם לקטיף עצמי וכמה זה עולה?
אנחנו זמינים בפייסבוק ובאינסטגרם ומקבלים הזמנות של קבוצות קטנות של חברים ומשפחות. מציעים קטיף פטל עצמי, ויש לנו גם סלסלות פיקניק ומוצרים נוספים שאפשר לרכוש אצלנו בחנות ולשבת לאכול באחת מפינות הפיקניק החמודות הפזורות ברחבי השטח.
מוזמנים לתמוך בחווה ולהזמין מתוצרת פטל הארץ, סוגי פטל מדהימים ושונים בעונתם, ניתן להזמין ישירות הביתה בחנות האורגני
שיא העונה המתוקה בקיץ.
ועוד כמה תמונות של פטל – בשלבי הבשלה שונים