גם עגבניות ניתן למלא, והן אפילו אוהבות את זה ומגיבות בתוספת של שלל טעמים חמצמצים מתוקים שהופכים את המתכון הזה לטעים במיוחד
מצרכים:
עגבניות בשלות במידה
פטריות פורטבלו\שמפיניון
חופן אגוזי מלך או קשיו או שקדים – ניתן לשלב כרצונכם.
גבינת גאודלה או מוצרלה או כל גבינה טבעונית אחרת
אורגנו\טימין קצוץ
פירורי לחם
שום טרי\יבש קצוץ דק
מלח, פלפל, שמן זית
אופן הכנה
נבחר עגבניה בשלה ועגולה, נגדום את התחתית שלה כדי שתעמוד נוח אבל לא יותר מידי, עם כפית נוציא בעדינות את פנים העגבניה. בקערה נקצוץ פטריות פורטובלו (שמפניון טריות אם אין),אגוז מלך (קשיו או שקדים), גבינת גאודה או מוצרלה, קצת אורגנו טרי או טימין טרי קצוצים, מעט פירורי לחם בטעם טבעי, שום טרי קצוץ, מלח פלפל ושמן זית בנדיבות רבה. את כל אילו נערבב למסה אחת ונכניס בצורת כדור לתוך העגבניה ונהדק בעדינות. בתנור שחומם מראש אופים 15-20 דק על טורבו ללא גריל על 200- 180 מוציאים ונותנים מנוחה קצרה של כ 10 דק, אפשר להוסיף סלט קטן של כוסברה עגבניות שרי ובצל סגול מעל ובתיאבון
המתכון באדיבות שי עמית מאמן כושר פרטי ושף המתמחה במאכלים קולינרים בסביבת lowcarbs וlowfat