לקראת השנה החדשה – מוזמנים להפתיע את השותפים שלכם לארוחת ראש השנה בסלט כרוב אדום ושפע ירקות בטעם משגע, עם תפוח.. ודבש!
את הסלט והרוטב אפשר להכין בנפרד ולשמור במקרר, ולחבר להם יחדיו מיד לפני הארוחה!
מרכיבים – לסלט
- כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
- 2 גזרים מגורדים
- 2 גבעולי סלרי עלים פרוסים לטבעות
- 2 תפוחי עץ ירוקים חמוצים
- חופן אגוזי מלך (או פקאן) קצוצים
מרכיבים – לרוטב
6 כפות שמן זית
6 כפות חומץ תפוחים אורגני
2 כפות דבש
2 כפיות זרעי קימל
מלח ופלפל
אופן ההכנה
- חותכים את התפוחים לרבעים ופורסים כל רבע לפרסות דקות.
- מעבירים את כל מרכיבי הסלט לקערה ומערבבים.
- בצנצנת זכוכית נפרדת מכינים את הרוטב. שימו לב לערבב היטב על מנת שהדבש ימס כהלכה.
- לפני ההגשה – יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
בתיאבון!