- יותר טוב מטבסקו: מתכון ביתי לרוטב פלפל חריף שמטיס כל מאכל לחלל!
כ-40 דקות הכנה, ואתם מסיימים עם 2 ליטר רוטב שאפשר לשמור גם חודשים קדימה, או לחלק לכל המשפחה.
מרכיבים
- 3 בצלים גדולים
- 6 שיני שום
- 2 חבילות פלפל חריף (300 גרם) ללא הגבעול אבל עם הגרעינים
- 3 כפות שמן זית
- 8 עגבניות בינוניות
- 3 כפיות אבקת צ'ילי
- 2 כפות סוכר קנים
- 2 כוסות סיידר תפוחים (מיץ תפוחים טבעי)
- כוס וחצי חומץ תפוחים אורגני
- 2 כפיות מלח (להוסיף לפי הטעם)
הוראות הכנה
- קוצצים במעבד מזון את הבצל, השום והפלפלים ומטגנים/מאדים בסיר רחב עם מעט שמן זית למשך 10 דקות
- מרסקים את העגבניות עד דק ומוסיפים לסיר
- מוסיפים את כל יתר המרכיבים: החומץ, סיידר התפוחים, הסוכר, המלח ואבקת הצ'ילי
- מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית – נמוכה כ20 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט
- מעבירים לבלנדר את התבשיל וטוחנים עד שנהיה רוטב דק
- מחסירים לסיר לעוד 10 דקות אידוי / הסמכה
- והרוטב מוכן!
- מעבירים לבקבוקים מעוקרים (שהורתחו במים במלואם) ומעקרים את הבקבוקים כשהם סגורים שוב אחרי המילוי
- שומרים טוב במקרר או בארון ומציעים רק למי שבאמת אוהבים!