מרק כרובית במרקם קטיפתי במיוחד, משביע וטעים מאד!
אז קדימה – להכנה.
רכיבים:
- 2 – 4 שיני שום קצוצות לפי הטעם
- 1ק"ג פרחי כרובית קצוצים, בערך 2 כרוביות בגודל בינוני או אחת גדולה.
- 2 קישואים קטנים בהירים או כהים, קלופים לגמרי וחתוכים לקוביות.
- 1 ליטר מים
- מעט עלי פטרוזיליה לעיטור המנה
- קורט כמון, בערך חצי כפית שטוחה
- 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
- 1 בצל בגודל בינוני קצוץ דק
- 1 כף מלח שטוחה
- 4 כפות שמן זית
- קורט פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את הסיר עם שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומשקיפים אותו קלות, מוסיפים את השום ממש לקראת סוף הטיגון בכדי שלא ישרף.
- מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית הקצוצים, הקישוא ותפוח האדמה מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבינונית\קטנה ומבשלים עם מכסה סגור כ 30 עד 40 בהתאם לגובה הלהבה או עד להתרככות מלאה של הירקות בסיר.
- טוחנים את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה בעלת מרקם משי אחיד, מוסיפים את התבלינים, מבשלים עוד מספר דקות לאיחוד הטעמים, מוזגים לצלחות, מעטרים במעט עלי פטרוזיליה ובתיאבון!