מרק חומוס לכבוד החורף,
הבאנו חומוס אורגני מקומי טרי ואיכותי ישר מהחקלאי בקיבוץ עין חרוד.
הכנו בהתרגשות רבה מרק מושלם,
המתכון כאן:
מתכון למרק חומוס של האורגני
(3-5 מנות)
מצרכים שבסל:
- 700 גר גרגירי חומוס (מושרים במים לילה לפני)
- חצי ראש שום קטן
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 ארטישוק ירושלמי
- 2 בצלים בינוניים
- תערובת עלי כוסברה, פטרוזיליה ורוקט טריים
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- קארי/חוואייג' למרק
איך מכינים:
מכניסים את החומוס (המושרה) לסיר גדול וממלאים במים בגובה של 1.5 מעל החומוסים שבסיר
מתחילים להרתיח את המים, אפשר לכסות כדי להגיע לחום גבוהה מהר,
מביאים לרתיחה כמה פעמים עד שכל הקצף של החומוסים עולה (מנקים מידי פעם עם כף עץ את הקצף)
אם החומוס שותה את המים אפשר להוסיף קצת מים לפי הצורך.
בינתיים מקלפים את השומים, הבצלים, תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי
חותכים לקוביות, חיתוך גס, קוביות גדולות יחסית
לאחר שהמים רתחו כמה פעמים והוצאנו את כל הקצף והמים מתחילים לקבל את הצבע החום של החומוס מוסיפים את השורשים החתוכים לסיר.
מביאים לרתיחה ומתחילים במלאכת התיבול:
שוטפים וקוצצים גס את העלים הטריים ומוסיפים לסיר
מוסיפים 2-3 כפות שמן זית (תבלין מעולה למרק הזה:-)
ממליחים מעט,
מעט פלפל שחור ואבקת קארי או חווואיג'
(המלחה נוספת אפשר לעשות במידת הצורך בסוף הבישול)
מכסים את הסיר ונותנים בישול ארוך על אש קטנה
לפחות שעתיים.
(אפשר מידי פעם לבדוק אם הצטבר עוד קצת קצף למעלה אז להוציא אותו ולתת ערבוב קל)
הריח ממלא את הבית? הגרגרים והשורשים רכים ונמעכים בקלות? המרק בצבע חום אחיד?
זה הזמן להוציא את המרק ולהינות, כן, מותר להנות :-)
מומלץ לאכול עם לחם טרי וטוב, סלט וחריף בצד.
המתכון בהשראת המטבח הספרדי, אבא, ירושלים בחורף וצוות האורגני
בישול נעים ומזין,
דוד עובדיה