אבוקדו אבוקדו, יש שמכתירים אותו כלא פחות מאשר מלך הפירות; ירקרק, נימוך בפה, אפשר לאכול אותו ישר בכפית או אפילו לשלב במתכונים מתוקים. הוא יכול לשמש כתחליף נוח לטחינה עבור מי שמנסה לאכול חי יותר או לצמצם בכמויות השומשום. אנשי דיאטת 80/10/10 ממליצים לאכול עד חצי אבוקדו ביום, וטבעוניים ברחבי העולם משתוקקים לו. בשורה התחתונה הוא בריא, טעים וזמין.
המתכון הבא מהלל את המזון הטבעי והחי. ההכנה פשוטה ואינה מצריכה בישול או הערכות מראש. המנה עשוייה מתוצרת טרייה של מרכיבים שלמים ובשלים – כל מה שצריך כדי לספק את הגוף ולענג את החיך. המרק, כשמו כן הוא, מתקבל במרקם קרמי אודות לשומן שבאבוקדו. יחד עם תוספת של עגבניות ולימון המוסיפים חמצמצות מעודנת ועלי תרד שמזניקים את הערך התזונתי והחיוניות. המנה משביעה במיוחד ומפתיעה בטעמה המעולה.
מתכון מרק אבוקדו
רצוי רכיבים אורגניים:
1 אבוקדו רך
4 עגבניות בגודל בנוני
צרור גדול של עלי תרד
1/2 בצל לבן
2 גבעולים של אזוב
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס מים (אם מעוניינים לדלל אפשר להוסיף עוד)
קורט מלח (עדיף איכותי)
קורט פלפל שחור גרוס
1 אבוקדו רך
4 עגבניות בגודל בנוני
צרור גדול של עלי תרד
1/2 בצל לבן
2 גבעולים של אזוב
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס מים (אם מעוניינים לדלל אפשר להוסיף עוד)
קורט מלח (עדיף איכותי)
קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
חותכים את העגבניות לרבעים ומכניסים לבלנדר יחד עם המים, ומערבלים על עוצמה נמוכה.
מוסיפים לבלנדר את כל שאר המרכיבים: עלי תרד, אבוקדו מקולף ומגולען, בצל חתוך לקוביות, מיץ לימון, עלי אזוב ותבלינים –
מערבלים הכל יחד על עוצמה נמוכה עד שמתקבל צבע אחיד. זה הכל, מוזגים מרק אבוקדו לקערות ונהנים. בתאבון!
מוסיפים לבלנדר את כל שאר המרכיבים: עלי תרד, אבוקדו מקולף ומגולען, בצל חתוך לקוביות, מיץ לימון, עלי אזוב ותבלינים –
מערבלים הכל יחד על עוצמה נמוכה עד שמתקבל צבע אחיד. זה הכל, מוזגים מרק אבוקדו לקערות ונהנים. בתאבון!
כי באוכל כן משחקים!