חומר גלם עיקרי: אבוקדו
"אוף, האבוקדו שוב השחיר"
"אי אפשר לשמור חצי אבוקדו , הוא ישחיר"
איזה מרגיז זה שאבוקדו משחיר, הא?
מצד שני, לאדם ממוצע בתזונה טבעית מספיק 1/2-1/3 אבוקדו ליום מבחינת מנת שומן מהצומח (לא כולל אגוזים / זרעים/ שמן זית ועוד…).
ולכן לאחר אינספור ניסיונות לשמר אבוקדו לא שחור במקרר, מצאתי את הפתרון!
ראשית, תמיד עדיף לשמור את חצי האבוקדו עם הגרעין בתוך המקרר ולאכול את החצי השני. הגרעין שומר על האבוקדו כמה שיותר קרוב למצבו הטבעי. אבל גם אם נשארתם עם אבוקדו ללא גרעין- מטפטפים לימון טרי על האבוקדו (זה שהולך לקירור) ושמים אותו בקופסת פלסטיק אטומה יחד עם בצל חתוך (לא משנה סגול או לבן) בתוך הקופסא. עדיף שהבצל לא ייגע בבשר האבוקדו אלא רק בקליפה.
אותם גזים שגורמים לנו לדמוע, הם אלה שגורמים לאבוקדו שלא להתחמצן, מדהים נכון?
מתכון השבוע: ממרח אבוקדו עם מרכיב סודי
רכיבים:
1 אבוקדו גדול בשל
מיץ מלימון קטן
כף שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח הימלאיה ורוד
כף גדושה שמרי בירה
1 בצל ירוק קצוץ דק דק לקישוט
קטניות טריות ומונבטות
אופן הכנה:
1.מועכים היטב במזלג את האבוקדו.
2.מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
3.טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
4.מומלץ לקשט בקטניות טריות מונבטות ולזלף מעט שמן זית מעל.
הערות
- המרכיב המפתיע במתכון זה הוא : שמרי בירה. לשמרי בירה טען מעושן וייחודי והם מעניקים נופח אחר לממרח אבוקדו עם הלימון שכולנו מכירים.
- שמרי בירה הם לא רק מיוחדים בטעמם , אלה גם מכילים חלבון מלא בכמות גבוהה , מעבר לזה הם עשירים בברזל , סידן ועוד ויטמינים ומינרלים.
- שמרי בירה ניתן להשיג בחנויות טבע בצורה של פתיתים או אבקה. אנחנו ממליצים לרכושם בצורה האבקתית, מהסיבה הלוגיסטית שיותר קל להשתמש בהם בצורה זו.
- אם תפחיתו את כמות האבוקדו ותגדילו את כמות הנוזלים, ממרח זה יהווה גם רוטב מעולה לסלט.
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה